Beeld en Verhaal

Alpen apen

Allo allemaal,

Mijn naam is Kristel. 37 jaar, wonend in Helmond samen met mijn partner en ik ben moeder van 2 kinderen. Luc van 9 jaar en Anouk.šŸ’–.

Ik heb altijd als pedagogisch medewerkster op een baby groep gewerkt. Daarnaast ben Ik graag creatief bezig en kom graag onder de mensen.

Afgelopen september heb ik mijn eerste ervaring met het Nederlands Astmacentrum Davos gekregen. Sinds september 2017 was mijn astma instabiel en de longarts in Nederland heeft van alles geprobeerd om het stabiel te krijgen. Maar helaas. Mijn longarts stelde een opname in het NAD voor. Ik zag dat eerlijk gezegd niet zitten. Twaalf weken vond ik veel te lang. Maar uiteindelijk de intake gedaan en toch voor twaalf weken naar Davos. Alles was goed geregeld, op het vliegveld leerde ik al direct leuke mensen kennen.

De eerste weken in het NAD verliepen goed. Ik knapte goed op en had een redelijk programma. Vanaf de zesde week begon de heimwee toe te slaan en was het een opname met ups maar vooral downs. Ik had een zeer rustig programma. Dus veel tijd om na te denken.

Maar met mijn astma ging het best goed! Ik was goed bezig om toch mijn doelen te behalen.

De omgeving van Davos is prachtig! De mooie wandelingen, mooie plaatsjes en mooie bergen deden mij zeker goed! In het NAD was ik ook creatief bezig en hebben ze mij geleerd om aapjes te maken van een paar sokken. Heel leuk, en mijn zoon Luc was er blij mee!

Op een gegeven moment kwam het idee om aapjes te maken voor het goede doel! Luc is, zo jong als hij is Ambassadeur van Stichting Opkikker. Een Stichting die zich inzet om langdurige zieke kinderen een geweldige opkikkerdag te geven. En mijn zoon Luc helpt ze een handje mee door allerlei acties te verzinnen en uit te voeren.

De prachtige aapjes die in Davos in het NAD “geboren” zijn maak ik nu om te verkopen voor Stichting Opkikker. Luc noemt ze “Luckie”. Door deze aapjes ging de tijd wat sneller in Davos!

En nu, nu is het een mooie bezigheid! Ik ben inmiddels weer in Nederland en probeer ik mijn weg te vinden. De Nederlandse lucht en allerlei allergieƫn zijn echt niet goed voor mij.

Maar ik blijf positief! Ik kom er wel! En met de ervaringen vanuit het NAD, komt dat goed!!! Op tijd mijn grenzen bewaken, wat soms erg moeilijk is! Maar ook dat heb ik geleerd in het NAD. Ik zal mijn leven wat aan moeten passen en niet alles meer kunnen doen wat ik graag wil. Maar blijven genieten! Dat is erg belangrijk.

Wil jij ook een Luckie? Mail mij dan! Ze kosten 12.50 euro waarvan 10 euro naar Stichting Opkikker gaat.

Krisje_vd_broek@hotmail.com is mijn mailadres!
Dank je wel namens Ambassadeur Luc!

 

Ontvang de nieuwsbrief