Beeld en Verhaal

Marco zijn herstel met EA na corona

Mijn naam is Marco Slief, ik ben 53 jaar oud en woon in het mooie Loenen samen met mijn vrouw en 3 kinderen. Ik heb ernstig Eosinofiel astma (moeilijk behandelbaar), dat is bij mijn geboorte al geconstateerd. Ik heb altijd gewerkt in een familiebedrijf als loodgieter, maar ben ik 2011 afgekeurd vanwege mijn gezondheid.

In 2011 en 2016 ben ik opgenomen geweest in Nederlands astmacentrum Davos. Ik heb 12 jaar Omalizumab gebruikt, maar dat hielp niet meer. Vorig jaar februari hebben ze mij Beuralizumab voorgeschreven, en vanaf dat moment ging ik over het algemeen een fijne tijd tegemoet. Bij de laatste controle bij mijn longarts vertelde ze dat ik zelfs 3% meer lucht had.

Begin april werd bij mij corona vastgesteld.

Voordat ik corona kreeg was ik oplettend, voorzichtig maar ging ik wel gewoon even een boodschap halen bij de supermarkt. Mijn conditie was het laatste jaar vrij stabiel, ik was hier en daar met wat klusjes aan het helpen.

Eind maart kreeg ik koorts en werd ik erg benauwd. Omdat ik het zelf niet vertrouwde heb ik mij 3 keer gemeld bij de huisartsenpost voor coronapatiënten. De derde keer werd ik direct naar de eerste hulp gestuurd in het Gelre ziekenhuis Apeldoorn. Ik heb daar een coronatest gedaan, bloedafname en er zijn longfoto’s gemaakt. Na een tijdje kwam de longarts vertellen dat ik een dubbele longontsteking, hartritmestoornissen en corona had.

Na 3 dagen op de corona-afdeling te hebben gelegen, gaf ik zelf aan niet door te kunnen op deze manier. Het ging zo slecht dat ik aan 30 liter zuurstof niet genoeg had, dat er geen andere optie was dan overgeplaatst te worden naar de Intensive Care. Even snel mijn vrouw beeldbellen om het slechte nieuws te vertellen, en daarna werd ik inslaap gemaakt. Ik heb 8 dagen op de IC gelegen.

Mijn vrouw heeft dezelfde periode ook ziek op bed gelegen met als uitslag: Corona. De kinderen hebben alle naasten op de hoogte gehouden van de vernieuwde situaties. Mijn oudste dochter heeft constant contact gehad met de artsen van de IC. 3 keer per dag kregen zij een update hoe het met mij was. Wij zijn de artsen hartstikke dankbaar voor het ons op de hoogte houden.

Nadat ik van de IC afging, heb ik nog een aantal dagen op de corona-afdeling gelegen. 24 april mocht ik naar huis. Nu ben ik alweer een aantal weken thuis, ik ben conditioneel nog helemaal niks waard. Voor een extra controle heb ik mij toch even gemeld bij de huisartsenpost, daar ben ik weer doorgestuurd naar de eerste hulp. Ze hebben mij weer onderzocht en een test afgelegd waaruit bleek dat alles er goed uitzag ( longen schoon, bloedwaardes op pijl ). Maar nog wel als uitslag positief corona, waardoor ik nu nog weer in thuisquarantaine zit.

Ik zit nu nog op een oproep te wachten voor longrevalidatie en COVID-19 revalidatie programma dat word z.s.m. gestart, maar vanwege het aantal corona-patiënten mag je nog niet in het ziekenhuis in groepsverband revalideren. De verzekeraars zijn nog bezig of dat via het basispakket kan.

Ik rust nu nog alleen maar en probeer straks stapje voor stapje weer vooruit te kunnen. Het herstellen en verwerken heeft een hele impact op mij en mijn gezin, maar wij zijn allen super blij dat ik er zo goed uit ben gekomen!

 

 

Ontvang de nieuwsbrief