Beeld en Verhaal

Theo hoopt zijn weg te vinden

Hoi, mijn naam is Theo van Brakel, 54 jaar en ik woon in Ermelo. Ik ben getrouwd met Erica en heb samen met haar 2 kinderen, een zoon Patrick 23 jaar en een dochter Samantha, 20 jaar. Mijn hobby is Ministeck en ik zit al ruim 1,5 jaar in de WIA. 

Ik heb in 2019 gerevalideerd in Merem te Hilversum: 8 weken klinisch en 4 weken poliklinisch, omdat ik na een periode met een burn-out een slechte conditie had en regelmatig in het ziekenhuis opgenomen werd.  Eerst zou ik in mijn ziekenhuis een programma volgen maar na gesprekken werd duidelijk dat ze mij daar niet konden bieden wat ik nodig had; ik heb toen samen met een longscreeningsconsulente en mijn gezin besloten om in Merem een revalidatie te gaan doen. De aanmelding was gedaan en ik werd uitgenodigd voor één dag intake, en daarna twee dagen observatie om alle testen en metingen te doen. 

Behandeldoel was om een betere conditie te krijgen, mijn ziekte te leren accepteren en om weer terug te keren in mijn werk (gereedschap afdeling in een tuincentrum) dat is helaas niet gelukt. Merem is een juiste keuze geweest om mij in te laten zien wat er aan de hand is, een mooie accommodatie en een goed multidisciplinair team.  Je werkt volledig aan jezelf en je mag in het weekend naar huis, later toen ik poliklinisch was, ging ik met de auto 3 dagen per week naar Hilversum. Mijn directe omgeving had zoiets van het is nodig en we hopen dat hij sterker, en in betere conditie terug komt.

Na de opname werd ik helaas weer verkouden en kwam weer in het ziekenhuis terecht. Ik heb toen gevraagd aan mijn longarts of hij mij door wilde verwijzen naar het NAD in Davos. Vorig jaar september ben ik helaas weer opgenomen geweest in het ziekenhuis en ben nu samen met de fysio mezelf weer aan het terug knokken. Het blijft telkens frustrerend om iedere keer weer op te krabbelen, maar ik ga er iedere keer weer voor! 

Ik heb inmiddels een second opinion lopen in het AMC omdat mijn eigen longarts het niet meer weet, daar is ontdekt dat ik wat lage igg waarden heb. Het is wel zo dat als het nodig is dat mijn afweerstoffen goed reageren dit is getest door een tetanus en pneumokokken vaccin. Dit is net bekend gemaakt door de longarts in het AMC dus daarin ben ik nog zoekende: doe ik daarom altijd mee met griep, ander virussen en bacteriën?

Hopelijk vind ik ook hierin mijn weg. 

Theo van Brakel

Groetjes,
Theo van Brakel

Ontvang de nieuwsbrief