Ineke van Dijk-Hoen (mevrouw W.S.G. van Dijk-Hoen)

Vicevoorzitter astmaVereniging Nederland en Davos sinds 8 oktober 2011

Ineke van Dijk-Hoen: “Ik ben Ineke van Dijk-Hoen. Ik ben 68 jaar en ben gepensioneerd apotheekhoudend huisarts. Tot 2015 was ik tezamen met mijn man praktijkhouder te Beusichem. Ik ben ervaringsdeskundige ernstig astma en mijn patient journey loopt al vanaf mijn geboorte. Ik heb hierdoor vele ontwikkelingen in de astmabehandeling mogen meemaken en daar ben ik blij mee. We hebben 3 dochters, 3 schoonzonen en 3 kleinkinderen. Helaas heb ik in mei 2022 afscheid moeten nemen van mijn man. Na 42 jaar samen lief en leed te hebben gedeeld valt me dat zwaar.

Ik kom op adem… “In Davos met een boek als ik naar dat ene prachtige plekje ben gewandeld of gefietst, of gewoon languit op de bank tv kijkend naar een doktersserie.”

Aandachtsgebied

Vicevoorzitter en bestuurslid voor medische zaken en belangenbehartiging van de mens met (ernstig) astma

Ineke treedt af als Vicevoorzitter en bestuurslid tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) op 24 juni 2023.

Ineke van Dijk-Hoen: “Dit aandachtsgebied houdt in dat ik bij alles wat (long) medisch maatschappelijk en – inhoudelijk is,  betrokken word. Daarbij probeer ik verbindingen te leggen tussen de diverse disciplines onderling. Astma is een chronisch ziekte. Daarom zoek ik, daar waar nodig is, contacten met organisaties en personen gespecialiseerd in niet-long gerelateerde chronische aandoeningen met ziekte overschrijdende symptomen. Een van de verantwoordelijkheden die mijn aandachtsgebied met zich meebrengt, is het deelnemen aan de ledenvergaderingen van de Long Alliantie Nederland (LAN). Ook neem ik namens de VND zitting in diverse commissies binnen de LAN. Daarnaast neem ik deel aan de projecten van Zorginstituut Nederland die betrekking hebben op astma en denk ik mee in de ontwikkeling van richtlijnen op medisch en/of farmaceutisch gebied.

Waarom bestuurslid bij astmaVereniging Nederland en Davos?

Ineke van Dijk-Hoen: “Mijn ervaring als apotheekhoudend huisarts én ernstig astmapatiënt hebben mij ertoe gebracht om me binnen het bestuur van de VND in te zetten voor de belangen van de mens met (ernstig) astma. Wat het voor mij de moeite waard maakt om onderdeel te zijn van het bestuur van de VND is dat ik graag bijdraag aan de kwaliteit van leven van mensen met (ernstig) astma. Als geen ander weet ik wat het betekent om te leven met ernstig astma. Binnen de VND heb ik me hiervoor in kunnen zetten en heb ik in de 12 jaar dat ik bestuurslid mocht zijn de VND uit zien groeien naar een geziene partner binnen het longveld, zowel in Nederland als in Davos!”

 

De astmazorg in de toekomst

Ineke van Dijk-Hoen: “Belangrijk voor de astmazorg in de toekomst vind ik de erkenning van astma binnen de longaandoeningen, zowel op medisch als op maatschappelijk vlak.”

Frank Weller

Voorzitter

Frank Weller is longarts en de voorzitter van onze vereniging. Zijn aandachtsgebieden zijn strategie en medische zaken. Frank zet zijn kennis en ervaring graag in om samen met de VND de mens achter de astma zichtbaar te maken.

Lees meer

Barend de Graaff

Secretaris

Barend de Graaff is onze secretaris. Vanuit zijn achtergrond als bedrijfsjurist, kijkt hij kritisch en met een juridische blik naar de manier waarop de VND als organisatie functioneert. Op die manier draagt hij bij aan de professionaliteit van onze vereniging.

Lees meer

Margret Smits

Penningmeester

Margret Smits, onze penningmeester, is werkzaam in de financiële wereld. Met haar kennis en ervaring zorgt ze ervoor dat de financiën van de VND op orde zijn, zodat we diverse activiteiten kunnen organiseren voor onze leden en mensen met astma.

Lees meer

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.