Lees voor
Algemeen | 17 dec 2023

Hoe staat het met fijnstof in jouw gemeente?

Recent publiceerde TNO een interactieve fijnstofkaart waarop je per gemeente kunt zien op hoeveel dagen de daggemiddelde advieswaarde van de World Health Organization (WHO) voor fijnstof...
nieuwsfoto

Recent publiceerde TNO een interactieve fijnstofkaart waarop je per gemeente kunt zien op hoeveel dagen de daggemiddelde advieswaarde van de World Health Organization (WHO) voor fijnstof in 2022 is overschreden. Hoe staat het ervoor in jouw gemeente? Alle Nederlandse gemeente overschrijden de aanbevelingen van de WHO van maximaal 15 µg/m3, soms wel met meer dan 90 dagen. Het advies van de WHO is dat dit slechts 4 dagen per jaar zou mogen gebeuren. Deze informatie is cruciaal. Piekbelasting van fijnstof, die lang niet altijd in jaargemiddelden naar voren komen, kan voor mensen met (ernstig) astma leiden tot verergering van klachten en mogelijke ziekenhuisopnames. Langdurige blootstelling aan slechte lucht veroorzaakt op termijn long- en hartaandoeningen.

 

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.