Lees voor

De vrijwilligers

Als astmaVereniging kunnen wij niet zonder onze enthousiaste vrijwilligers. Op deze pagina lees je er alles over!

Onze vrijwilligerswerkgroepen

astmaVereniging Nederland en Davos (VND) is een vereniging vóór en dóór mensen met (ernstig) astma. Een groot deel van onze vrijwilligers is dan ook ervaringsdeskundige op het gebied van (ernstig) astma. Dit is de kracht van onze vereniging. En die kracht zorgt ervoor dat we een belangrijke gesprekspartner zijn in de astmawereld, zowel voor zorgprofessionals als voor mensen met astma. Onze vrijwilligers zetten zich niet alleen dagelijks in om de vereniging mede draaiende te houden, maar doen vooral belangrijk werk voor mensen met (ernstig) astma. Ze dragen bij aan de (h)erkenning van leven met (ernstig) astma.

Onze vrijwilligers werken samen binnen verschillende werkgroepen. Hieronder lees je daar meer over! Naast deze werkgroepen zijn er ook een aantal vrijwilligers individueel actief binnen onze vereniging, onder andere voor de ICT en voor het archiefbeheer. Al onze vrijwilligers zijn tevens lid van de vereniging.


foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

Vrijwilligersvacatures

We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Hieronder vind je de openstaande vacatures. Vind je daar niets geschikts? Een open sollicitatie is altijd welkom! Vul het formulier in en laat ons weten wat jij bij kunt dragen aan onze vereniging. Wil je vrijwilliger worden en ben je nog geen lid? Meld je dan hier aan als lid.

Vacature werkgroep Jong

astmaVereniging Nederland en Davos zet zich de komende jaren in het bijzonder in voor kinderen en jongeren met (ernstig) astma. Deze groep astmapatiënten wordt vaak vergeten. Daarom willen we onze website aanpassen en aanvullen met meer (medisch) inhoudelijke informatie, video’s, tips & tricks en ervaringsverhalen. De werkgroep Jong vergadert +/- 1x per maand online. Tijdens die vergaderingen wordt besproken welke thema’s er als eerst aangepakt gaan worden. Vervolgens worden de taken verdeeld. Ieder lid schrijft een stuk tekst of creëert content. Tijdens de volgende vergadering worden de teksten en content met elkaar besproken, waarna ze op de website of op onze social media gepubliceerd worden.

Het schrijven van teksten en creëren van content voor kinderen en jongeren kunnen we niet alleen. Dus zoeken we jou! We zoeken iemand die:

 • tussen de 18 en 35 jaar is.
 • goed kan schrijven (NL) of goed is in het maken van video’s en andere content.
 • voor ons wil vloggen en TikTok video’s wil maken (tussen de 14-21 jaar)
 • tussen de 12-18 jaar is en graag met ons mee wil denken.
 • minimaal 4 uur per maand beschikbaar is.
 • lid is van de VND of bereidt is lid te worden.
 • zich graag inzet voor kinderen en jongeren met (ernstig) astma

Je hoeft zelf geen astma te hebben om vrijwilliger te worden voor de werkgroep Jong, maar het is wel een pré als je het hebt. Ben jij degene die wij zoeken voor de werkgroep Jong, dan horen we graag van je via onderstaand formulier!

Sollicitatie Werkgroep Jong

Waarom wil je lid worden van de werkgroep jong. En waar ligt jouw kracht voor deze werkgroep?

Vacature Voorlichtingsteam

astmaVereniging Nederland en Davos (VND) is dankzij haar voorlichtingsteam bekend bij een groot scala aan zorgprofessionals. En niet alleen onze vereniging, maar ook alle bronnen en hulpmiddelen die we ontwikkeld hebben ten bate van de mensen met (ernstig) astma. Op deze manier dragen we bij aan het verbeteren van de zorg, de informatievoorziening en de kwaliteit van leven voor mensen met astma. Maar… het voorlichtingsteam kan niet zonder vrijwilligers. En daarom zoeken we jou! Het voorlichtingsteam komt gemiddeld een 10 keer per jaar in actie. De locaties, waar de voorlichtingen gehouden worden, liggen in de regio Utrecht, Ede en omgeving en soms in Noord-Holland. Aanwezigheid is meestal van 8.00 – 15.30 uur. We realiseren ons dat dit lange dagen zijn. Gelukkig horen we iedere keer opnieuw van de mensen uit het voorlichtingsteam dat ze moe maar vol met nieuwe inzichten en energie weer naar huis gaan. Met zijn tweeën zorg je ervoor dat de materialen op ons kantoor in Reeuwijk worden opgehaald en beman je de stand. Achteraf zorgen jij en je teamgenoot ervoor dat de materialen weer terug naar ons kantoor worden gebracht. Ben jij…

 • Goed op de hoogte van waar de VND voor staat en wat de VND doet?
 • Breng je graag je eigen (ervarings-)deskundigheid op het gebied van (ernstig) astma in?
 • Wil jij bijdragen aan meer bekendheid voor (ernstig) astma & de VND?
 • En zou je 3 tot 4 x per jaar voorlichting willen geven?

Vul dan onderstaand formulier in, zodat we kennis met je kunnen maken. Hoewel veel voorlichtingslocaties goed via openbaar vervoer te bereiken zijn, is het handig als je een auto tot je beschikking hebt i.v.m. het meenemen van de voorlichtingsmaterialen. Word je vrijwilliger van het voorlichtingsteam, dan kun je (indien gewenst) een cursus presenteren volgen.

Sollicitatie Voorlichtingsteam

Waarom wil jij onderdeel uitmaken van het voorlichtingsteam? Heb je al ervaring in het geven van voorlichting? En wat is jouw kracht als voorlichter?

Open sollicitatie

Waarom wil jij vrijwilliger worden bij de VND? En wat kun je bijdragen binnen onze vereniging?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuws & vrijwilligersverhalen

Hieronder lees je het laatste nieuws en inspirerende verhalen over onze vrijwilligers.

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.