Yvonne Kappe

Senior projectleider

Yvonne Kappe: “Samen met mijn man en twee dochters woon ik in het mooie Amersfoort. In mijn vrije tijd kun je me regelmatig vinden op de tennisbaan en wandel ik graag. Ook word ik blij van goede gesprekken aan de keukentafel, afspreken met familie en vrienden, en het lezen van een spannend boek. Ik zet me met veel plezier en enthousiasme in voor goede zorg en het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met (ernstig) astma. Het is enorm belangrijk en waardevol om hieraan bij te dragen.”

Mijn functie

Ik werk als senior projectleider voor de VND. Ik ben namens de VND betrokken bij diverse projecten over (ernstig) astma. Dit betreffen eigen projecten zoals het project Jong! en Wereld Astma Dag, alsook projecten van externe partijen, zoals projecten waarin richtlijnen worden ontwikkeld. Hierin breng ik -meestal samen met een vrijwilliger- zo goed als mogelijk de ervaringen, behoeften en wensen van mensen met (ernstig) astma in. Ook zit ik namens de VND in de Cliëntenraad van het Instituut Slachtoffers Beroepsziekten door Gevaarlijke stoffen (ISBG). De VND behartigt hierbij de belangen van mensen met allergische beroepsastma. Daarnaast werk ik mee aan het verbeteren van de website, en aan het werven en schrijven van artikelen voor de nieuwsbrief.

Hoe ik bij de VND terechtgekomen ben...

In het voorjaar van 2023 kwam ik de voormalig directeur van het Longfonds tegen op een terras in Amersfoort. We raakten aan de praat over de activiteiten van de VND en Longfonds voor mensen met (ernstig) astma en COPD. Een doelgroep waarin ik zeer geïnteresseerd ben en me graag voor in zou zetten. Toen er een vacature kwam ben ik aangenomen voor een combinatiefunctie waarin ik me inzet voor mensen met (ernstig) astma, zowel voor de VND als voor het Longfonds. Werkzaam zijn voor deze twee organisatie heeft voor beide zijn meerwaarde. Mijn kennis en ervaring uit mijn vorige functie bij het KNGF, de beroepsvereniging voor fysiotherapeuten, kan ik hierbij goed gebruiken. De VND is een fijne organisatie waarin we ons als medewerkers samen met vele vrijwilligers en het bestuur met veel enthousiasme inzetten voor goede zorg en het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met (ernstig) astma. Ik vind het enorm van belang en waardevol om hieraan te kunnen bijdragen.

De astmazorg in de toekomst

Yvonne Kappe: ”Voor mensen met (ernstig) astma is het volgens mij enorm belangrijk dat er ingezet blijft worden op het optimaliseren en monitoren van (ernstig) astmazorg. Gelukkig staat deze wereld niet stil. Er worden continu nieuwe medicatie en behandelingen ontwikkeld op basis van wereldwijd onderzoek. Het inzetten van nieuwe technologische ontwikkelingen en patiënte participatie vind ik hierbij van belang. Maar ook moeten zorgverleners oog (blijven) hebben voor de mens achter deze ziekte, zorg op maat, en voor de impact van het hebben van deze chronisch ziekte. Ik hoop dat de toekomst van mensen met (ernstig) astma zo steeds beter wordt en dat het aantal mensen dat astma heeft en krijgt gaat dalen.”

Sandra Breeuwsma

Sandra Breeuwsma is secretarieel administratief medewerker binnen de VND. Ze draagt o.a. mede zorg voor de administratie en boekhouding. Daarnaast zorgt ze voor verbeteringen en vernieuwingen van onze website en ondersteunt ze Monique in haar werkzaamheden.

Lees meer

Kim Vermeulen

Kim Vermeulen is secretarieel administratief medewerker bij de VND. Ze draagt o.a. mede zorg voor de administratie en boekhouding. Daarnaast werkt ze mee aan verschillende projecten, zoals het project Jong! en het verbeteren en vernieuwen van de website.

Lees meer

Monique Rüegg

Monique Rüegg is onze senior projectleider. Ze houdt onze vereniging draaiende op alle vlakken. Ze is de aanjager en de verbinder van onze projecten en het eerste aanspreekpunt voor het bestuur, de vrijwilligers, de leden, de zorgprofessionals en alle mensen met (ernstig) astma.

Lees meer

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.