Algemeen | 26 apr 2024

Nieuw onderzoek naar astma

Longfonds heeft aan 3 talentvolle onderzoekers een subsidie toegekend voor onderzoek naar astma
nieuwsfoto

Longfonds heeft aan 3 talentvolle onderzoekers een subsidie toegekend voor onderzoek naar astma. Dr. Gimano Amatngalim, onderzoeker aan het UMC Utrecht, gaat de komende jaren een gepersonaliseerd mini-luchtwegmodel inzetten voor het beoordelen van een ontstekingsremmende therapie op maat bij ernstig astma. Dr. Mahmoud Ibrahim, onderzoeker aan het Amsterdam UMC, wil met zijn onderzoek voorspellen welk risico jonge kinderen met astma hebben om een longaanval te krijgen. Dat doet hij door het samenspel van micro-organismen, virussen en het immuunsysteem bij kinderen met een verhoogd risico op longaanvallen te onderzoeken. De derde subsidie is toegekend aan prof.dr. Gerard Koppelman en dr. Elin Kersten van het UMC Groningen. Zij gaan, in samenwerking met het bedrijf MIcompany, onderzoek doen naar een DNA-test op maat voor een gerichte behandeling van ernstig astma.

We zijn heel blij dat deze onderzoekers op deze manier de kans krijgen om dit belangrijke impactvolle onderzoek uit te voeren. Meer informatie kun je hier lezen.

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.