Lees voor
Algemeen | 30 sep 2022

Veel lokale activiteiten in Week van de Toegankelijkheid

oorstellingen, stadswandelingen, rondleidingen, ervaringsparcours, prijsuitreikingen en workshops: van 3 t/m 8 oktober wordt overal in het land aandacht gevraagd voor toegankelijkheid.
nieuwsfoto

Voorstellingen, stadswandelingen, rondleidingen, ervaringsparcours, prijsuitreikingen en workshops: van 3 t/m 8 oktober wordt overal in het land aandacht gevraagd voor toegankelijkheid. Met vrolijke en serieuze activiteiten. Online of op locatie. Thema dit jaar is sociale toegankelijkheid, want toegankelijkheid is meer dan het weghalen van fysieke en digitale drempels. In een écht toegankelijke samenleving wordt iedereen overal gastvrij en open ontvangen: gewoon welkom.

Overal in het land doen landelijke, regionale en lokale organisaties mee aan de Week. Zij laten op allerlei manieren zien dat toegankelijkheid belangrijk is.

Gemeente Utrecht deelt de Toegankelijkheidsprijs uit voor het meest toegankelijke initiatief in de stad. Den Haag geeft een Pluim aan de meest toegankelijke wijk. In Rotterdam opent wethouder Faouzi Achbar in De Doelen het concert van De Bridge, een band met muzikanten met een beperking.

In Hoogeveen kun je in de bibliotheek ervaren hoe het is om te leven met een beperking. Er is een circuitje in een kinderrolstoel en veel informatie over lezen met een beperking. In Goes organiseren meerdere organisaties samen ‘Warm welkom in je wijk’, met activiteiten voor echt alle inwoners van Goes. Met razende reporters, vloggers en bloggers op locatie.

Bij jou in de regio

Kijk in de agenda Waar is wat te doen? wat er tijdens de Week van de Toegankelijkheid bij jou in de buurt te doen is. Via onze website van de Week van de Toegankelijkheid delen we goede voorbeelden en laten we zien wat er mogelijk is. Ook via Twitter: @toegankelijk, Facebook: @WeekvandeToegankelijkheid en Instagram: @weekvandetoegankelijkheid houden we je op de hoogte van alle activiteiten en plannen (#WvdT2022, #WeekVanDeToegankelijkheid, #GewoonWelkom).

Verschil tussen meedoen of buitengesloten worden

Toegankelijkheid op je werk, in openbare gebouwen en online is ronduit noodzakelijk om zelfstandig deel te kunnen nemen aan de samenleving. En toegankelijkheid maakt het leven ook een beetje aangenamer: een terrasje pakken, een middag winkelen, een expositie bezoeken, een rondje door het bos maken, lachen om een online filmpje. Toegankelijkheid maakt het verschil tussen wel of niet meedoen. Tussen welkom zijn of buitengesloten worden.

Meer over de Week van de Toegankelijkheid

Bron: Iederin

 

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.