Al enige tijd staat er op het verlanglijstje van de VND, de wens om webinars te organiseren waarin thema’s behandeld worden die interessant zijn voor onze leden en voor iedereen met (ernstig) astma. Op een van de ledenvergaderingen heeft u zelf allemaal thema’s ingebracht. Daarmee is een werkgroep aan de slag gegaan en heeft een eerste thema opgepakt.

Wat is een webinar:

Het woord webinar is eigenlijk een samenvoeging van Web en Seminar. Het is een ‘bijeenkomst’ op het internet waarbij er alleen online publiek aanwezig is. De sprekers zitten in een studio en gaan daar in gesprek over een bepaald onderwerp. U thuis kunt dit, net als u op TV zou doen, volgen via uw computer, laptop, tablet. Maar het verschil met TV is, dat u zelf actief mee kunt doen. Soms wordt u een vraag gesteld waar u uit meerkeuzeantwoorden kunt kiezen en deze kunt aanklikken. En er is een mogelijkheid om tijdens de uitzending vragen te stellen via een chatfunctie. Uw vragen zullen we dan zo veel als mogelijk in de uitzending behandelen.

Op deze website kunt u lezen welke onderwerpen er wanneer aan bod komen. U kunt zich hier aanmelden voor dit webinar. U ontvangt dan een paar dagen voor aanvang van het webinar de link met instructies naar het webinar.

Datum/tijd : 10 Maart 2021 –  20:00

Onderwerp: Astma & Werk

Sprekers:

  • Gerda de Groene, bedrijfsarts en verbonden aan het Nederlands Centrum voor beroepsziekten en de poli Mens en Arbeid van het AMC
  • Sandra Breeuwsma, als ervaringsdeskundige
  • Joost Derwig, klinisch psycholoog verbonden aan het Rijnstate ziekenhuis. Joost zal gespreksleider zijn.

Astma & Werk, een breed onderwerp. Werken en chronisch ziek zijn is vaak best een lastige opgave. Hoe behoud je je werk als het met je gezondheid minder gaat, wat heb je zelf in de hand, wat zijn de regels, met welke instanties kom je in aanraking. Wat gebeurd er als je in het afkeuringstraject terecht komt en als je dan afgekeurd bent, mag je dan helemaal niets meer?

Met bovenstaande sprekers gaan we in gesprek over dit onderwerp. Natuurlijk kunnen we in een uurtje niet alles bespreken maar we hopen u wel wat handvatten te geven wanneer u, of iemand in uw omgeving, in deze situatie terecht komt.

Aanmelden kan via onderstaande knop.

Mocht u vooraf al vragen hebben, stel ze alvast zodat we het al zo veel als mogelijk mee kunnen nemen in dit webinar.

Deelname is gratis!

 

 

Ontvang de nieuwsbrief