Grip op je astma!

Dit webinar gaat over zelf regie voeren of grip hebben en houden op je astma. Hoe houd jij je astmaklachten onder controle? En hoe belangrijk is het juiste gebruik van inhalatiemedicijnen? In dit webinar hoor je meer!

Introductie webinar

Er zijn veel dingen die je zelf kunt doen om het leven met (ernstig) astma gemakkelijker te maken. Zelf regie voeren of grip hebben en houden op je astma is daarbij belangrijk. Soms verlies je de grip en moet je weer een nieuw evenwicht zien te vinden. Dat is niet altijd makkelijk. Want waar ligt jouw grens? Hoe houd je je astmaklachten onder controle? Hoe gebruik je je inhalatiemedicijnen op een juiste manier? Hoe ga je om met je energie en wat kun je doen bij vermoeidheid? En hoe ga je om met al deze adviezen en je dagelijkse realiteit van je bezigheden, werk en gezin?

Het is belangrijk dat je je klachten herkent en dat je weet wat je moet doen bij welke klachten. Zorgverleners gaan tijdens dit webinar in op bovenstaande vragen en geven tips. Ze gaan aan tafel in gesprek met ervaringsdeskundigen Kim Vermeulen en Menno Wagenaar over hun uitdagingen om zo goed mogelijk te leven met hun astma. Het webinar wordt geleid door longarts Pieter-Paul Hekking.

Wil je de presentatie die gebruikt is in het webinar terugkijken?
Download hier de presentatie.

Dit webinar is georganiseerd door VND, Longfonds en de Vereniging van Longartsen (NVALT).

Sprekers

Marijke Amelink, longarts

Pieter-Paul Hekking, longarts (host)

Walter van Litsenburg, verpleegkundig specialist

Kim Vermeulen, ervaringsdeskundige

Menno Wagenaar, ervaringsdeskundige

Irene van der Weerdt, kaderhuisarts astma en COPD

 

Aanvullende informatie

Voor vragen over het Astma Actieplan, ernstig astma, ongecontroleerd astma, astma en bewegen, astma en voeding, astma en je leefomgeving, astma en werk, en de relatie van tussen hormonen en (ernstig) astma verwijzen we graag naar onze eerdere webinars en naar onderstaande informatie:

Webinar gemist?

Kijk het nu terug!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.