Lees voor
Algemeen | 13 jun 2023

WIST JE DAT… Lotgenotencontact een positieve bijdrage kan leveren aan het welbevinden van jongeren?

WIST JE DAT… Lotgenotencontact een positieve bijdrage kan leveren aan het welbevinden van jongeren?
nieuwsfoto

WIST JE DAT…

Lotgenotencontact een positieve bijdrage kan leveren aan het welbevinden van jongeren? In een onderzoek in 2019 werd aangetoond dat adolescenten en jongvolwassenen open stonden voor digitale communicatie en dat ze een interventie nuttiger vonden wanneer ze gezamenlijk betrokken waren geweest bij de ontwikkeling hiervan ten opzichte van ieder individueel. Sommige jongeren verkozen zelfs online supportgroepen boven fysieke contacten. Ook kan lotgenotencontact bijdragen in het versterken van eigen regie en zelfmanagement.

(Bron: Kwaliteitsstandaard – Jongeren in transitie van kinderzorg naar volwassenenzorg 2022)

Een patiëntenvereniging, zoals de VND, kan lotgenoten contact met (ernstig)astma opleveren. Er zijn ook verschillende organisaties voor jongeren met een chronische aandoening die een (digitale) ontmoetingsplaats bieden, zoals cyberpoli.nl en jongpit.nl.

#JongAstma #levenmetastma

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.