Lees voor
Algemeen | 19 apr 2024

Actie richting politiek over tekorten salbutamol

De LAN heeft namens haar leden, waaronder astmaVereniging Nederland en Davos, actie ondernomen richting de politiek met betrekking tot het urgente tekort aan salbutamol.
nieuwsfoto

De LAN heeft namens haar leden, waaronder astmaVereniging Nederland en Davos, actie ondernomen richting de politiek met betrekking tot het urgente tekort aan salbutamol, een essentieel inhalatiemedicijn voor patiënten met luchtwegaandoeningen. Het is van cruciaal belang dat er snel een oplossing komt vanuit de overheid en zorgverzekeraars, zowel voor de acute korte termijn als voor de langere termijn, om toekomstige tekorten van deze vitale medicatie te voorkomen.

De LAN heeft bijgedragen door het ontwikkelen en verspreiden van een alternatief schema, waarmee patiënten in geval van nood kunnen worden omgezet naar andere medicijnen.

Dit schema is opgesteld in samenwerking met huisartsen, kinderartsen, longartsen, apothekers en patiëntenorganisaties. Het is voor iedereen toegankelijk en wordt regelmatig geüpdatet, gezien de dagelijkse variaties in tekorten. Je vindt dit schema hier. Lees ook onze eerdere berichten.

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.