In deze webinar wordt de relatie tussen bewegen en (ernstig) astma besproken met praktische tips om in beweging te komen.
Ja, ik wil heel graag bewegen maar….. Kan ik eigenlijk wel bewegen?!
Bewegen met (ernstig) astma kan lastig zijn. Veel aspecten zijn van invloed op kunnen bewegen met (ernstig) astma. Ben je medicamenteus goed voorbereid, eerdere positieve of negatieve ervaringen met bewegen en het effect daarvan op je ademhaling, verminderde conditie door een longaanval, het rekening houden met je astma bij een sportvereniging en etc.
Met ondersteuning van meerdere video’s geven Carlien en Yvette in deze webinar praktische tips om in beweging te komen, want er zijn verschillende manieren om in beweging te komen. Bijvoorbeeld traplopen, hoe pak je dat aan? Ook vertellen ervaringsdeskundigen hoe bewegen met (ernstig) astma wordt beleeft/ervaren. Wat zijn de valkuilen en hoe houd je het bewegen vol?
Kom in beweging, dan verandert er wat!
Longfysiotherapeut, adem- en ontspanningstherapeut, Methode van Dixhoorn
Psychomotorisch therapeut
Projectleider en beleidsadviseur Zorg VND
Bewegen is goed, maar meer bewegen is beter. Minimaal 150 minuten matig intensieve beweging per week, bijvoorbeeld wandelen en fietsen. Daarbij minimaal 2x per week spier- en botversterkende oefeningen. Aan ouderen wordt geadviseerd ook balansoefeningen uit te voeren.
Als je niet weet of en hoe je in beweging kan komen, vraag hulp aan de longfysiotherapeut. Er zijn fysiotherapeuten die zich speciaal hebben toegelegd op behandeling bij mensen met (ernstig) astma. Longnetwerken: Defysiotherapeut
Gedoseerd bewegen past in een goede energieverdeling bij (ernstig) astma. Maar wat is energieverdeling en waarom is het zo belangrijk? Hoe bepaal je jouw belasting en belastbaarheid en wat is het nut van herstelmomenten? Dit alles komt aan bod in de vlogserie energieverdeling bij (ernstig) astma.
Kijk het nu terug!
Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.