Lees voor
Algemeen | 2 okt 2018

Allergieën verminderen risico op gecompliceerde appendicitis

Kinderen met een allergie hebben een kleiner risico op een gecompliceerde appendicitis. Dat schrijven Zweedse onderzoekers in het vakblad JAMA Pediatrics.
nieuwsfoto

Kinderen met een allergie hebben een kleiner risico op een gecompliceerde appendicitis. Dat schrijven Zweedse onderzoekers in het vakblad JAMA Pediatrics.

Bij het onderzoek waren 605 kinderen jonger dan 15 jaar betrokken die tussen 2007 en 2017 geopereerd werden voor een acute appendicitis. Van deze kinderen hadden 102 een allergie voor o.m. pollen of huisdieren. 503 hadden geen allergie. Een gecompliceerd verlopende appendicitis trad drie keer zo vaak op bij kinderen zonder allergie dan bij kinderen met allergie (49,9 % tegenover 19,6%).

Een gecompliceerde appendicitis, met bijvoorbeeld gangreen of een ontsteking van het buikvlies (peritonitis), treedt op bij naar schatting een derde van de kinderen met een acute appendicitis. Dat zijn ernstige en soms levensbedreigende complicaties.
Volgens de onderzoekers toont deze studie aan dat allergische immuunresponsen de ernst van appendicitis beïnvloeden. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor het begrijpen en voorkomen van de ontwikkeling van negatieve appendicitisuitkomsten.

Bron: Gezondheid.be

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.