Lees voor

Jong!

Jong!

Op pagina Jong! vind je uitgebreide informatie en ervaringen over jong zijn met astma in de leeftijd van 0 tot 24 jaar.

Boekje iiieee... oh jee, ik piep! Anna heeft astma

Dit boekje is speciaal geschreven voor hele jonge kinderen met astma (+/- 4 tot en met 7 jaar). In dit boekje vertelt Anna je over haar astma. Ze legt uit waar en wanneer ze er last van heeft, welke onderzoeken ze heeft moeten doen en hoe haar longen werken. Ook vertelt ze meer over de medicijnen die ze gebruikt. De titel verwijst naar één van de symptomen van astma bij jonge kinderen, een piepende ademhaling. Niet bij alle kinderen met astma komt dit voor. We werken er hard aan om informatie over astma bij jonge kinderen (en de symptomen daarvan) op onze website beschikbaar te maken. Wil je weten wanneer het zover is? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor onze gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief of volg ons op Facebook of Instagram.

 

Door op de knop hieronder te klikken, kun je door het boekje bladeren en het lezen. Lees het met je kind met astma of laat het je kind lezen samen met vriendjes, familie, op school of op de opvang. Zo help je je kind de astma beter te begrijpen en bespreekbaar te maken met anderen.

 

Boekje iiieee... oh jee, ik piep!

Superhelden met (ernstig) astma

Samen met Tackenvogel Producties hebben wij een animatie gemaakt over het dagelijks leven van kinderen met (ernstig) astma.

Je zult zien dat er in het filmpje allerlei icoontjes verschijnen. Download onze Praatplaat – Superhelden met (ernstig)astma om samen te praten over het leven als superheld met astma.  Deze video was het startsein voor de JONG!-pagina. Het doel is om zowel kinderen als ouders voor te lichten over diverse thema’s die leven met (ernstig) astma raken. Wij staan altijd open voor input, dus mocht je nog een goed idee hebben: mail naar info@nederland-davos.nl

Dit is niet de enige video die de VND heeft laten ontwikkelen. Op de website is ook de animatie ‘een dag met ernstig astma’ te vinden.

Hier vind je de laatste informatie over jong en astma

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

De impact van ernstig astma op het leven van een tiener

Al haar hele leven leeft Lara met een ernstig vorm van astma, het is moeilijk om daarmee om te gaan. Leven met ernstige astma in de pubertijd is erg lastig.

Lees hier haar verhaal.

Binnen spelen

De school is weer begonnen en het wordt langzaam aan weer eerder donker. Dat betekent waarschijnlijk dat jij steeds meer binnen op je slaapkamer aan het spelen bent. Extra belangrijk dus om goed naar je kamer te kijken! Word jij vaak benauwd wanneer je lang op je slaapkamer bent?

Lees hier tips om je slaapkamer 'allergieproof' te maken!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.