Lees voor

Astma & zwangerschap

Heb je (ernstig) astma en een kinderwens, dan kan dit voor dilemma’s zorgen. Misschien vraag je, je af of jouw lichaam een zwangerschap wel aan kan. Of ben je bang dat een zwangerschap je astma zal ontregelen. Mogelijk vraag je, je af of je wel in staat bent om voor een kindje te zorgen met je astma. Of hoe het zit met de erfelijkheid van jouw astma en andere mogelijke risico’s voor jou en het ongeboren kindje. En wat ook een belangrijke vraag is: zijn de astmamedicijnen die je gebruikt veilig te gebruiken in een zwangerschap? Voor iedereen zullen de afwegingen en de keuze hierin anders zijn. De één zal besluiten ervoor te gaan, terwijl de ander misschien de afweging maakt om, hoe moeilijk ook, de kinderwens te laten gaan. Om de voor jou juiste keuze te kunnen maken, is het belangrijk je goed in te (laten) lichten en ervoor te zorgen dat alle vragen die je hebt beantwoord zijn. 

We merken dat over zwangerschap in relatie tot (ernstig) astma veel vragen leven. Daarom hebben we een speciale pagina hierover gemaakt, waar je meer informatie en ervaringsverhalen kunt vinden. Deze pagina hebben we ingedeeld in vier fasen: de zwangerschapswens, zwanger zijn, de bevalling en de periode na de bevalling. 

Astma en een kinderwens

Alle antwoorden op de vragen die je voorafgaand aan een zwangerschap kunt hebben, vind je op de pagina Astma en een kinderwens 

Zwanger zijn met astma 

Op de pagina Zwanger zijn met astma vind je informatie over de invloed van astma op de verschillende trimesters van een zwangerschap. Ook wordt op deze pagina verder ingegaan op het gebruik van astmamedicijnen tijdens de zwangerschap 

Astma en de bevalling 

Ben je eenmaal verder in je zwangerschap, dan komen er waarschijnlijk weer andere vragen bij je op. Bijvoorbeeld over het geven van borstvoeding terwijl je astmamedicijnen gebruikt. Of over de bevalling, de voorbereiding hierop en de rol die jouw astma daarin zou kunnen spelen. Alles hierover vind je op de pagina Astma en de bevalling. 

Astma na de bevalling 

Is je kindje er eenmaal, dan komt er veel op je af. Meer hierover lees je op de pagina Astma na de bevalling. 

Astma en het voeden van je baby

Als aanvulling op bovenstaande pagina’s hebben we een aparte pagina over astma en het voeden van je baby. De eerste levensmaanden bestaat de voeding van een baby enkel uit borst- en/of flesvoeding. Jouw keuze voor de manier waarop je je kindje gaat voeden, kan worden beïnvloed door je astma. Hoe dat zit, welke factoren hierbij een rol spelen, welke invloed je astmamedicijnen op het geven van borstvoeding kunnen hebben en nog veel meer informatie vind je op deze pagina.

Alle informatie die je op onze Astma & Zwangerschapspagina’s kunt vinden komt van betrouwbare bronnen, waaronder de medische richtlijn op het gebied van Astma en Zwangerschap. Daarnaast is alle informatie geverifieerd door een (in dit gebied) gespecialiseerd arts.

Mis je nog informatie of heb je andere vragen? Dan mag je altijd contact met ons opnemen via info@nederland-davos.nl

 

Aanvullende informatie en ervaringsverhalen vind je hier:

Artikelen & ervaringsverhalen

Hieronder lees je verdiepende artikelen en ervaringsverhalen over (ernstig) astma en zwangerschap.

Vlogs Ernstig astma & zwangerschap

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.