Lees voor
Algemeen | 8 feb 2019

Allergisch, maar gek op viervoeters? Deze hypoallergene huisdieren zijn ideaal!

Als die lieve huisdieren je geen niesbuien en traanogen zouden bezorgen, zou je het wel weten. Gelukkig bestaan er dus ook hypoallergene huisdieren waarbij je...
nieuwsfoto

Yorkshire Terrier
Deze schattige schoothondjes zijn ongelooflijk trouw, lekker speels en soms een tikje territoriaal.

Poedel
Poedels vallen op door hun mooie vacht, maar zijn meer dan ‘een pronkstuk’ alleen. Het zijn loyale beestjes die erg intelligent zijn. Laat je niet beetnemen door hun lieflijke uiterlijk: poedels zijn uitstekende waakhonden.

Basenji
Deze gezelschapshond is erg aanhankelijk en houdt van spelen. Ook zijn ze heel geduldig en beschermend als het aankomt op kindjes, ideaal dus!

Shih Tzu
Dit hondenras is erg kindvriendelijk, een tikje eigenwijs en vooral dol op gezelschap. Shih Tzu’s zijn misschien heel klein en schattig, maar ze waken als de beste.

Siberische kat
Deze kindervrienden zijn speels, nieuwsgierig en ontzettend loyaal. Ze gaan graag op onderzoek uit, maar komen altijd trouw terug bij hun baasjes. En geef toe: ze zien er ook gewoon cool uit.

Bengaal
Deze energieke kat laat je geen seconde alleen. Hij volgt je overal, maar zit niet graag op je schoot. Spelen (en daarmee je hart veroveren) kunnen Bengaaltjes echter als de beste.

Cornex Rex
Lief, levendig, beweeglijk, vrolijk en aanhankelijk; maak kennis met de ‘Cornex Rex’-kat. Ze kunnen goed om met mensen, soortgenootjes én honden.

Oosterse kort- en langhaar
Kortharen hebben een sterke persoonlijkheid en zijn erg levendig en energiek. Deze katten zijn sociaal, gehecht aan hun baasjes en kunnen goed met andere katten overweg. Handig voor als je niet kunt kiezen.

Meer non-allergische rassen
Andere tips: Bedlington Terrier, Bichon Frisé, Coton de Tulear, Havanezer, Ierse Water Spaniel, Kerry Blue Terriër, Malteser, Poedel, Portugese Waterhond, Schnauzer en Soft Coated Wheaten Terrier geschikte hondenrassen. En de Rex, Noorse Boskat en Sphynx zijn katten die niet veel schilfers achterlaten. Genoeg keuze!

Bron: Gezondheid.Be

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.