Nieuws

Algemeen | 8 feb 2019

Allergisch, maar gek op viervoeters? Deze hypoallergene huisdieren zijn ideaal!

Yorkshire Terrier
Deze schattige schoothondjes zijn ongelooflijk trouw, lekker speels en soms een tikje territoriaal.

Poedel
Poedels vallen op door hun mooie vacht, maar zijn meer dan ‘een pronkstuk’ alleen. Het zijn loyale beestjes die erg intelligent zijn. Laat je niet beetnemen door hun lieflijke uiterlijk: poedels zijn uitstekende waakhonden.

Basenji
Deze gezelschapshond is erg aanhankelijk en houdt van spelen. Ook zijn ze heel geduldig en beschermend als het aankomt op kindjes, ideaal dus!

Shih Tzu
Dit hondenras is erg kindvriendelijk, een tikje eigenwijs en vooral dol op gezelschap. Shih Tzu’s zijn misschien heel klein en schattig, maar ze waken als de beste.

Siberische kat
Deze kindervrienden zijn speels, nieuwsgierig en ontzettend loyaal. Ze gaan graag op onderzoek uit, maar komen altijd trouw terug bij hun baasjes. En geef toe: ze zien er ook gewoon cool uit.

Bengaal
Deze energieke kat laat je geen seconde alleen. Hij volgt je overal, maar zit niet graag op je schoot. Spelen (en daarmee je hart veroveren) kunnen Bengaaltjes echter als de beste.

Cornex Rex
Lief, levendig, beweeglijk, vrolijk en aanhankelijk; maak kennis met de ‘Cornex Rex’-kat. Ze kunnen goed om met mensen, soortgenootjes én honden.

Oosterse kort- en langhaar
Kortharen hebben een sterke persoonlijkheid en zijn erg levendig en energiek. Deze katten zijn sociaal, gehecht aan hun baasjes en kunnen goed met andere katten overweg. Handig voor als je niet kunt kiezen.

Meer non-allergische rassen
Andere tips: Bedlington Terrier, Bichon Frisé, Coton de Tulear, Havanezer, Ierse Water Spaniel, Kerry Blue Terriër, Malteser, Poedel, Portugese Waterhond, Schnauzer en Soft Coated Wheaten Terrier geschikte hondenrassen. En de Rex, Noorse Boskat en Sphynx zijn katten die niet veel schilfers achterlaten. Genoeg keuze!

Bron: Gezondheid.Be

Algemeen | 20 apr 2019

Smog verwacht door Paasvuren

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu verwacht vanaf zaterdag 20 april 2019 in heel Nederland smog door fijnstof. Naar verwachting is de luchtkwaliteit hier “onvoldoende” tot “slecht”. Dit komt door de vele vreugdevuren die tijdens Pasen in Duitsland en in het oosten van Nederland worden ontstoken en het rustige voorjaarsweer met oostelijke stroming.

Algemeen | 19 apr 2019

De aftrek van zorgkosten over het jaar 2018

Zorgkosten aftrekken over 2018

Belastingaangifte loont

Een handicap of ziekte levert vrijwel altijd extra kosten op. Voor medische zorg, hulpmiddelen, aanpassingen, extra kleding, reiskosten, dieetvoeding en nog veel meer. Helaas krijgt u niet al deze kosten vergoed. Betaalt u zelf mee? Dan kunt een deel van die kosten terugkrijgen via de aangifte inkomstenbelasting. In dit artikel vindt u een kort stappenplan.

Algemeen | 17 apr 2019

Mag je vliegen met een pinda- of notenallergie?

Pinda’s in een vliegtuig vormen een gezondheidsrisico voor mensen met een notenallergie.

Algemeen | 15 apr 2019

Publiek vertrouwen in huisartsen en specialisten al jaren hoog

Het publiek vertrouwen in de gezondheidszorg is aanzienlijk. Het vertrouwen in huisartsen, specialisten en verpleegkundigen is het hoogst. Het vertrouwen in ziekenhuizen is weliswaar iets lager, maar nog altijd hoog. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van 2018 uit de ‘Barometer Vertrouwen in de gezondheidszorg’ van het Nivel.

Algemeen | 13 apr 2019

Meer bijwerkingen gemeld bij vrouwen

Over vrouwen wordt zo’n 50% meer bijwerkingen gemeld dan over mannen. Vrouwen gebruiken meer geneesmiddelen dan mannen, maar ook wanneer daar rekening mee wordt gehouden, blijken er verschillen te bestaan. Lareb heeft hier samen met onder meer de Universiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen nader onderzoek naar gedaan.

Algemeen | 12 apr 2019

Longonderzoekers in de prijzen

Ermelo, 11 april 2019 – Marieke van der Molen, onderzoekster aan het Universitair Medisch Centrum Groningen, heeft de Longdagen Publieksprijs gewonnen: de prijs voor het beste onderzoek volgens patiënten. Haar onderzoek naar longventielen in combinatie met longrevalidatie bij COPD werd door het aanwezige publiek op de Longdagen als winnaar gekozen. Deze ontmoeting tussen wetenschappers, zorgverleners en patiënten vond de afgelopen week plaats in Ermelo.

Ontvang de nieuwsbrief