Nieuws

Algemeen | 8 feb 2019

Allergisch, maar gek op viervoeters? Deze hypoallergene huisdieren zijn ideaal!

Yorkshire Terrier
Deze schattige schoothondjes zijn ongelooflijk trouw, lekker speels en soms een tikje territoriaal.

Poedel
Poedels vallen op door hun mooie vacht, maar zijn meer dan ‘een pronkstuk’ alleen. Het zijn loyale beestjes die erg intelligent zijn. Laat je niet beetnemen door hun lieflijke uiterlijk: poedels zijn uitstekende waakhonden.

Basenji
Deze gezelschapshond is erg aanhankelijk en houdt van spelen. Ook zijn ze heel geduldig en beschermend als het aankomt op kindjes, ideaal dus!

Shih Tzu
Dit hondenras is erg kindvriendelijk, een tikje eigenwijs en vooral dol op gezelschap. Shih Tzu’s zijn misschien heel klein en schattig, maar ze waken als de beste.

Siberische kat
Deze kindervrienden zijn speels, nieuwsgierig en ontzettend loyaal. Ze gaan graag op onderzoek uit, maar komen altijd trouw terug bij hun baasjes. En geef toe: ze zien er ook gewoon cool uit.

Bengaal
Deze energieke kat laat je geen seconde alleen. Hij volgt je overal, maar zit niet graag op je schoot. Spelen (en daarmee je hart veroveren) kunnen Bengaaltjes echter als de beste.

Cornex Rex
Lief, levendig, beweeglijk, vrolijk en aanhankelijk; maak kennis met de ‘Cornex Rex’-kat. Ze kunnen goed om met mensen, soortgenootjes én honden.

Oosterse kort- en langhaar
Kortharen hebben een sterke persoonlijkheid en zijn erg levendig en energiek. Deze katten zijn sociaal, gehecht aan hun baasjes en kunnen goed met andere katten overweg. Handig voor als je niet kunt kiezen.

Meer non-allergische rassen
Andere tips: Bedlington Terrier, Bichon Frisé, Coton de Tulear, Havanezer, Ierse Water Spaniel, Kerry Blue Terriër, Malteser, Poedel, Portugese Waterhond, Schnauzer en Soft Coated Wheaten Terrier geschikte hondenrassen. En de Rex, Noorse Boskat en Sphynx zijn katten die niet veel schilfers achterlaten. Genoeg keuze!

Bron: Gezondheid.Be

Algemeen | 16 aug 2019

Ultrasnelle behandeling tegen wespengifallergie

Een allergie voor het gif van insecten kan levensbedreigend zijn. Wie één keer een veralgemeende allergische reactie heeft gehad, kan een tweede voorkomen met behulp van immunotherapie. Het UZA is het enige centrum in Vlaanderen dat een ‘ultrarush’ schema aanbiedt, een behandeling waarbij de patiënt na drie uur al beschermd is.

Algemeen | 13 aug 2019

Gezichten achter ernstig astma

De Vereniging Nederland Davos is de patiëntenvereniging die de belangen behartigt van álle mensen met (ernstig) astma!

Zestien mensen met ernstig astma geven in dit boek een kijkje in hun leven.

Algemeen | 10 aug 2019

Veel meldingen exotische hooikoortsplant in 2018

1-AUG-2019 – Vorig jaar werden bijna zeventig procent meer waarnemingen gedaan van Alsemambrosia in het openbaar dan in voorgaande jaren. Het is echter nog onduidelijk of de warmte van vorig jaar tot meer zaadzetting heeft geleid. Om te voorkomen dat deze plant het hooikoortsseizoen verlengt, starten we vandaag weer met de jaarlijkse Ambrosiacampagne. Doe ook mee!

Algemeen | 7 aug 2019

EU wijst 18 miljoen euro toe aan onderzoek naar nieuwe antibiotica

Een internationaal consortium van onderzoeksgroepen gaat nieuwe antibiotica ontwikkelen tegen de tuberculosebacterie en twee andere dodelijke bacteriën. De Europese Unie wees de projecten RespiriTB en RespiriNTM in totaal 18 miljoen euro toe. Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de Universiteit Leiden nemen deel aan het onderzoek, dat zes jaar zal duren.

Algemeen | 4 aug 2019

NIVEL Longmonitor, dé bron van gevalideerde ervaringskennis van mensen met een longziekte in Nederland, doet u ook mee?

Met de Longmonitor wordt de betekenis van het hebben van een longziekte
zichtbaar. De maatschappelijke en economische impact van longziekten is groot.
Maar ook voor patiënten zelf brengt een longziekte tal van problemen en
uitdagingen met zich mee.

Algemeen | 1 aug 2019

Zorginstituut gaat onnodig gebruik antibiotica aanpakken

Bij blaasontsteking en luchtwegontstekingen worden regelmatig antibiotica ingezet terwijl dit niet nodig is. Door deze overbehandeling ligt antibioticaresistentie op de loer.

Ontvang de nieuwsbrief