Lees voor
Algemeen | 7 apr 2020

Ciro neemt zorg COVID-19 patiënten ziekenhuizen over voor herstel

Ciro stelt 32 éénpersoonskamers ter beschikking voor klinische overname van patiënten die de acute fase van COVID-19 voorbij zijn.
nieuwsfoto

Ciro stelt 32 éénpersoonskamers ter beschikking voor klinische overname van patiënten die de acute fase van COVID-19 voorbij zijn. Zo wordt de druk op ziekenhuisbedden in Zuidoost-Nederland, het zorggebied van Ciro, ten tijde van de coronacrisis verlaagd. Deze patiënten kunnen niet naar huis en krijgen alle zorg die ze nodig hebben om hun herstel te bevorderen. Het gaat hierbij om patiënten die noodzakelijke (long)geneeskundige, verpleegkundige zorg en/of revalidatie nodig hebben.

Ciro richt zich op patiënten die opgenomen zijn met een COVID-19 infectie, een longaanval of longontsteking door andere oorzaken. Sommige patiënten hebben al een onderliggende chronische longziekte of andere bijkomende aandoeningen (co-morbiditeiten). Andere patiënten zijn bijvoorbeeld verzwakt na een intensive care opname.

Kennis en kunde in huis

De aangeboden zorg ligt in lijn met de expertise van het kennis- en behandelcentrum in Horn, waar normaal gesproken patiënten met een complex chronische longaandoening een gepersonaliseerd behandelprogramma volgen gericht op het verbeteren van hun functioneren en kwaliteit van leven. De medewerkers van Ciro hebben dan ook ruime ervaring met de zorg die ook de herstellende patiënten met COVID-19 nodig hebben.

Bron: www.ciro-horn.nl

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.