Lees voor
Algemeen | 6 apr 2020

COVID Radar

Het LUMC verzamelt met de COVID Radar gegevens over klachten en het gedrag van mensen. Hiermee willen we een beter beeld krijgen van hoe de...
nieuwsfoto

Het LUMC verzamelt met de COVID Radar gegevens over klachten en het gedrag van mensen. Hiermee willen we een beter beeld krijgen van hoe de epidemie met het coronavirus (COVID-19) zich in uw regio ontwikkelt. Dat doen we door de gegevens die u ons geeft, heel goed te analyseren. Op die manier zoeken we met wetenschappelijk onderzoek aanknopingspunten om het virus beter onder controle te krijgen.

Het belang van deelname

In Nederland wordt tot nu toe beperkt getest of mensen het coronavirus hebben of niet. Iemand wordt alleen getest als hij/zij symptomen heeft, is opgenomen in het ziekenhuis, tot een kwetsbare doelgroep behoort, of zelf in de gezondheidszorg werkzaam is. Hierdoor weten we tot nu toe nog niet precies hoeveel mensen in Nederland besmet zijn met het virus.

Door van zoveel mogelijk mensen in Nederland wel gegevens over klachten te verzamelen, kunnen we onderzoeken hoeveel mensen het coronavirus hebben (gehad) en waar zij in Nederland verblijven.

Met deze gegevens proberen we te voorspellen wie een groot risico loopt en wie minder en wat de te verwachten zorgvraag zal zijn: hoeveel coronapatiënten verwachten we waar en wanneer? Uw bijdrage aan dit onderzoek is erg belangrijk om tot populatiegerichte advisering te komen en de behoefte aan zorg te kunnen voorspellen.

Heeft u vragen over de app? Mail dan naar covidradar@lumc.nl.

Link naar de App Store van IOS  https://apps.apple.com/us/app/covid-radar/id1504947356?ls=1

Link naar de Play Store Android https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.lumc.covidradar&hl=en

Persbericht: LUMC-app COVID Radar verzamelt onderzoeksdata over verspreiding van het coronavirus

Privacy

Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Deze gegevens worden veilig opgeslagen in Nederland en voor een periode van maximaal 5 jaar bewaard. De informatie wordt gebruikt voor onderzoek door medische overheidsinstanties en academische onderzoekscentra. Een gebruiker van deze app kan gebruik maken van de rechten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming door een e-mail te sturen naar het contactadres genoemd in de colofon van de app.

Bron: www.lumc.nl

 

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.