Lees voor
Algemeen | 6 mrt 2024

De VND doet weer mee aan de Nationale Vrijwilligersprijzen!

Helaas hebben vielen we vorig jaar niet in de prijzen met onze deelname aan de Nationale Vrijwilligersprijzen. We hielden er echter wel een mooie vlog...

Helaas hebben vielen we vorig jaar niet in de prijzen met onze deelname aan de Nationale Vrijwilligersprijzen. We hielden er echter wel een mooie vlog aan over waarin Rosan ons raakte met haar verhaal over wat het vrijwilligerswerk voor de VND haar brengt. Nu is Rosan niet onze enige vrijwilliger, we hebben er inmiddels bijna 40. En daar kunnen we niet anders dan trots op zijn!

Een mooie reden om ook dit jaar deel te nemen aan de Nationale Vrijwilligersprijzen. Dit keer delen onze vrijwilligsters Sanne en Sandra hun verhaal. Ongeveer drie jaar geleden kwamen zij met het plan om een vlogserie te maken over astma en zwangerschap. Ze mistten namelijk betrouwbare informatie en ervaringsverhalen hierover. Na de succesvolle vlogreeks werd dit project vervolgd met het uitbreiden van onze website met pagina’s over astma en zwangerschap. Pagina’s waar we trots op zijn, want hiermee vullen we een leegte in van (verzamelde) kennis over dit onderwerp.

De pagina’s belichten alle aspecten van astma en zwangerschap. Van de kinderwens t/m de bevalling, de kraamweek en de eerste periode daarna. Inmiddels hebben we ook een aantal ervaringsverhalen toe kunnen voegen aan de pagina, waar we heel dankbaar voor zijn. Want juist die gedeelde ervaring helpt anderen zwangere vrouwen met astma. Extra trots zijn we op deze pagina’s, omdat ze inmiddels zijn opgenomen in de nieuwe richtlijn astma en zwangerschap als betrouwbare bron. Het is dan ook zeker de moeite waard onze pagina’s over astma en zwangerschap eens te bekijken: Astma en zwangerschap

Voor onze deelname aan de Nationale Vrijwilligersprijzen maakten Sanne en Sandra een korte vlog over wat het vrijwilligerswerk voor de VND hen brengt en wat zij de VND brengen. Het was een win-win situatie dit project. Nu hopen dat we hiermee ook één van de Nationale Vrijwilligersprijzen winnen! De vlog bekijken?

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.