FAQ

Onze beleidsmedewerkster Monique wordt veelvuldig overspoeld met vragen. Soms denkt zij: “Hé, deze vraag heb ik onlangs ook al beantwoord.” In het vervolg zal zij de vragen (mét antwoord uiteraard) welke zij meerdere malen ontvangt, hier publiceren. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Schroom dan niet om contact op te nemen met de vereniging wanneer u een vraag hebt!

Veel gestelde vragen - Ziekenhuis & medicijnen

Overleg met uw arts en vraag of hij/zij wil benadrukken dat alleen het voorgeschreven medicijn geleverd wordt, door ‘medische noodzaak’ op het recept zetten; wisselen mag dan niet. Gebeurt dat toch, dan kunt u hiertegen bezwaar maken

Kijk of het mogelijk is of als uw kind 16 jaar wordt er een gezamenlijk consult kan gemaakt worden (dus kinderarts en longarts samen) dan is de overgang minder groot. Bij het vinden van een nieuwe longarts kunt u advies vragen aan uw eigen kinderarts. Soms is het mogelijk om eerst bij diverse ziekenhuizen in de buurt een intakeconsult in te laten plannen om te kijken bij welke arts u zich het meest op uw gemak voelt.

Veel gestelde vragen - NAD

Bij een volwassenen (18 jaar en ouder) zijn dit partner (* Op het moment dat je getrouwd bent, een geregistreerd partnerschap hebt of samenwoont met een samenlevingscontract.), ouders, schoonouders, kinderen, schoonzoon, schoondochter

Bij jeugd (onder de 18 jaar) zijn dit: ouders, broer(s), zus(sen)

Nee, de Vereniging organiseert geen reünies. Wel organiseert de Vereniging een ledendag (in juni van ieder jaar) waar we onze leden informeren over zaken die te maken hebben met ernstig astma en waar tevens ruimte is om met elkaar in contact te komen.

 

Nee, dit zijn twee verschillende instellingen. Het Nederlands Astmacentrum Davos is een hooggebergtekliniek voor patiënten met ernstig en moeilijk te behandelen astma.

De Vereniging Nederland-Davos is een patiëntenvereniging die zich inzet om de

de belangen van mensen met (ernstig) astma gericht op de directe en indirecte gevolgen van deze ziekte te behartigen.

Nee, vragen over de behandeling in het Nederlands Astmacentrum Davos kunt u stellen via davos@nadavos.nl.

VND Specialist

In contact komen of hulp nodig van een ervarings- deskundige?

Durf te vragen

Ontvang de nieuwsbrief