Aspirant bestuurslid Anne van Tilburg

Beoogd aandachtsgebied: PR & Communicatie en Vrijwilligersbeleid, samen bestuurslid Elselien de Zaaijer

Anne van Tilburg: “Mijn naam is Anne, ik ben getrouwd, en heb 2 zoons. Mijn achtergrond ligt in de zorg. Ik heb een lange ervaring als patholoog in diverse ziekenhuizen in het oosten van het land. Ik onderzocht weefsels en cellen van mensen met mogelijk een ziekte. Het was met name een laboratorium functie. Mijn specialisatie betrof longziekten. Astma kun je onder de microscoop niet zien, maar al heel jong en later ook in mijn coschappen kreeg ik te maken met mensen met ernstig astma. Dat heeft op mij een diepe indruk achtergelaten. Aan de buitenkant zie je namelijk niet aan deze mensen, dat ze (ernstig) ziek zijn.

Naast mijn werk op het lab , heb ik diverse bestuursfuncties gehad en jonge aankomend pathologen mede opgeleid. Dit werk heb ik met veel plezier gedaan. Om ook jonge mensen de kans te geven, dit prachtige beroep uit te oefenen, ben ik iets eerder gestopt. Daarna ben ik mediator geworden en sindsdien coach ik mensen. Daarnaast ben ik lid van de klachtencommissie Deventer, maak ik deel uit van een onderzoekscommissie integriteitskwesties en ben ik als freelancer consultant bij de Meijer Consulting Group (MCG) in Utrecht.

Mijn hobby’s zijn koken, wandelen en van de natuur genieten, lezen en sinds kort breien en borduren, maar vooral verbinding met mensen zoeken.”

Ik kom op adem… “van een fijne frisse wandeling, genietend van de natuur om mij heen.”

Aandachtsgebied

Beoogd aandachtsgebied: PR & Communicatie en Vrijwilligersbeleid, samen met bestuurslid Elselien de Zaaijer

Anne van Tilburg is aspirant bestuurslid sinds mei 2022. Ze is kiesbaar als bestuurslid tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) op 24 juni 2023.

Anne van Tilburg: “Samen met Elselien de Zaaijer zet ik mij in om de vrijwilligers die aandacht te geven die ze verdienen. Vrijwilligers zorgen ervoor dat de VND zoveel kan doen en dat de VND zo een levendige vereniging is. Onze vrijwilligers zijn onze ambassadeurs. Daarom is het belangrijk om de vrijwilligers te zien en te spreken. Daarnaast is het zowel de mensen met (ernstig) astma als hun naasten voorzien van betrouwbare informatie een speerpunt binnen de VND. Als toekomstig bestuurslid, neem ik deel aan diverse werkgroepen zoals de werkgroep jong, de werkgroep animatiefilms en de werkgroep beroepsastma. Verder ga ik naar bijeenkomsten van de Long Alliantie Nederland.”

Waarom bestuurslid bij astmaVereniging Nederland en Davos?

Anne van Tilburg: “Ik vind het een mooie patiëntenvereniging, waar veel betrokken mensen samen werken aan mooie projecten, waardoor deze ziekte nog meer bekend wordt. Ik zet mij graag in om samen met anderen meer herkenning en erkenning voor deze ziekte te krijgen.”

De astmazorg in de toekomst

Anne van Tilburg: “Wat ik belangrijk vind voor de astmazorg in de toekomst is dat er zoveel mogelijk voorkomen wordt dat er nog meer mensen astma krijgen. Dat wil zeggen dat ik zelf probeer zoveel mogelijk bij te dragen aan de natuur, door mijn footprint zo klein mogelijk te maken.”

Frank Weller

Voorzitter

Frank Weller is longarts en de voorzitter van onze vereniging. Zijn aandachtsgebieden zijn strategie en medische zaken. Frank zet zijn kennis en ervaring graag in om samen met de VND de mens achter de astma zichtbaar te maken.

Lees meer

Barend de Graaff

Secretaris

Barend de Graaff is onze secretaris. Vanuit zijn achtergrond als bedrijfsjurist, kijkt hij kritisch en met een juridische blik naar de manier waarop de VND als organisatie functioneert. Op die manier draagt hij bij aan de professionaliteit van onze vereniging.

Lees meer

Margret Smits

Penningmeester

Margret Smits, onze penningmeester, is werkzaam in de financiële wereld. Met haar kennis en ervaring zorgt ze ervoor dat de financiën van de VND op orde zijn, zodat we diverse activiteiten kunnen organiseren voor onze leden en mensen met astma.

Lees meer

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.