Anne van Tilburg

Vicevoorzitter met focus op medisch inhoudelijke zaken, werk-gerelateerd astma en vrijwilligersbeleid

Anne van Tilburg: “Mijn naam is Anne, ik ben getrouwd, en heb 2 zoons. Mijn achtergrond ligt in de zorg. Ik heb een lange ervaring als patholoog in diverse ziekenhuizen in het oosten van het land. Ik onderzocht weefsels en cellen van mensen met mogelijk een ziekte. Het was met name een laboratorium functie. Mijn specialisatie betrof longziekten. Astma kun je onder de microscoop niet zien, maar al heel jong en later ook in mijn coschappen kreeg ik te maken met mensen met ernstig astma. Dat heeft op mij een diepe indruk achtergelaten. Aan de buitenkant zie je namelijk niet aan deze mensen, dat ze (ernstig) ziek zijn.

Naast mijn werk op het lab , heb ik diverse bestuursfuncties gehad en jonge aankomend pathologen mede opgeleid. Dit werk heb ik met veel plezier gedaan. Om ook jonge mensen de kans te geven, dit prachtige beroep uit te oefenen, ben ik iets eerder gestopt. Daarna ben ik mediator geworden en sindsdien coach ik mensen. Daarnaast ben ik lid van de klachtencommissie Deventer, maak ik deel uit van een onderzoekscommissie integriteitskwesties en ben ik als freelancer consultant bij de Meijer Consulting Group (MCG) in Utrecht.

Mijn hobby’s zijn koken, wandelen en van de natuur genieten, lezen en sinds kort breien en borduren, maar vooral verbinding met mensen zoeken.”

Ik kom op adem… “van een fijne frisse wandeling, genietend van de natuur om mij heen.”

Aandachtsgebied

Aandachtsgebied: PR & Communicatie en Vrijwilligersbeleid, samen met bestuurslid Elselien de Zaaijer

Anne van Tilburg: “Samen met Elselien de Zaaijer zet ik mij in om de vrijwilligers die aandacht te geven die ze verdienen. Vrijwilligers zorgen ervoor dat de VND zoveel kan doen en dat de VND zo een levendige vereniging is. Onze vrijwilligers zijn onze ambassadeurs. Daarom is het belangrijk om de vrijwilligers te zien en te spreken. Daarnaast is het zowel de mensen met (ernstig) astma als hun naasten voorzien van betrouwbare informatie een speerpunt binnen de VND. Als toekomstig bestuurslid, neem ik deel aan diverse werkgroepen zoals de werkgroep jong, de werkgroep animatiefilms en de werkgroep beroepsastma. Verder ga ik naar bijeenkomsten van de Long Alliantie Nederland.”

Waarom bestuurslid bij astmaVereniging Nederland en Davos?

Anne van Tilburg: “Ik vind het een mooie patiëntenvereniging, waar veel betrokken mensen samen werken aan mooie projecten, waardoor deze ziekte nog meer bekend wordt. Ik zet mij graag in om samen met anderen meer herkenning en erkenning voor deze ziekte te krijgen.”

De astmazorg in de toekomst

Anne van Tilburg: “Wat ik belangrijk vind voor de astmazorg in de toekomst is dat er zoveel mogelijk voorkomen wordt dat er nog meer mensen astma krijgen. Dat wil zeggen dat ik zelf probeer zoveel mogelijk bij te dragen aan de natuur, door mijn footprint zo klein mogelijk te maken.”

Saar van Nederveen

Bestuurslid

Saar van Nederveen heeft als lid van ons bestuur het aandachtsgebied Ernstig astma bij volwassen. Op die manier kan ze haar kennis en ervaring als arts op een andere manier inzetten om een bijdrage te leveren aan de zorg voor mensen met astma.

Lees meer

Lotte Boogaard

Bestuurslid

Lotte Boogaard, onze penningmeester, is werkzaam in de commerciële sector. Haar kennis en ervaring zet ze in om ervoor te zorgen dat onze vereniging voldoende financiële middelen heeft voor het uitvoeren van de projecten die we belangrijk vinden.

Lees meer

Elselien de Zaaijer

PR & Communicatie en Vrijwilligersbeleid

Elselien de Zaaijer is als bestuurslid binnen onze vereniging verantwoordelijk voor PR & Communicatie en voor het Vrijwilligersbeleid. Haar werk- en levenservaring zet ze in om samen met onze vrijwilligers op te komen voor mensen met (ernstig) astma.

Lees meer

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.