Lees voor

Barend de Graaff

Secretaris astmaVereniging Nederland en Davos sinds 24 juni 2017.

Barend de Graaff: “In mijn werkzaam leven was ik bedrijfsjurist. Ik lees graag en ben regelmatig op de golfbaan of op de fiets te vinden. Daarnaast ski ik graag en kun je mij ook in onze boot op het water tegen komen.

Naast dat ik secretaris ben bij de VND, geef ik nog af en toe juridisch advies. Ook heb ik de volgende nevenfuncties: lid Raad van Toezicht Openbare Bibliotheek Rivierenland en lid van het bestuur (secretaris) Golfvereniging De Batouwe.”

Ik kom op adem… “van fietsen op de racefiets in een wielertoerclub op zondagochtend. Eén van de voor mij betere mogelijkheden om goed te ontspannen.”

Aandachtsgebied

Secretaris en juridische zaken

Barend de Graaff: “Mijn grootste verantwoordelijkheid binnen deze aandachtsgebieden is het vanuit juridische achtergrond kritisch kijken naar de wijze waarop de VND als organisatie formeel intern en extern opereert.”

Waarom bestuurslid bij astmaVereniging Nederland en Davos?

Barend de Graaff: “Al in het eerste gesprek waarin werd gewezen op de vacature werd duidelijk dat het bestuur van de VND iemand nodig heeft met een brede juridische achtergrond. Ik ben sinds augustus 2016 met pensioen na bijna 40 jaar actief te zijn geweest als bedrijfsjurist. Met die achtergrond ben ik in staat om de organisatie van VND te ondersteunen. Mijn toegevoegde waarde is voornamelijk het, waar nodig, kritisch beoordelen van alles in de formele realiteit waarmee VND als patiëntenvereniging wordt geconfronteerd.”

Saar van Nederveen

Bestuurslid

Saar van Nederveen heeft als lid van ons bestuur het aandachtsgebied Ernstig astma bij volwassen. Op die manier kan ze haar kennis en ervaring als arts op een andere manier inzetten om een bijdrage te leveren aan de zorg voor mensen met astma.

Lees meer

Lotte Boogaard

Bestuurslid

Lotte Boogaard, onze penningmeester, is werkzaam in de commerciële sector. Haar kennis en ervaring zet ze in om ervoor te zorgen dat onze vereniging voldoende financiële middelen heeft voor het uitvoeren van de projecten die we belangrijk vinden.

Lees meer

Anne van Tilburg

Bestuurslid

Anne van Tilburg is samen met Elselien de Zaaijer verantwoordelijk voor PR en communicatie en voor het vrijwilligersbeleid. Haar kennis en ervaring zet ze graag in om samen met onze vrijwilligers (ernstig) astma nog meer bekendheid te geven.

Lees meer

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.