Barend de Graaff

Secretaris astmaVereniging Nederland en Davos sinds 24 juni 2017.

Barend de Graaff: “In mijn werkzaam leven was ik bedrijfsjurist. Ik lees graag en ben regelmatig op de golfbaan of op de fiets te vinden. Daarnaast ski ik graag en kun je mij ook in onze boot op het water tegen komen.

Naast dat ik secretaris ben bij de VND, geef ik nog af en toe juridisch advies. Ook heb ik de volgende nevenfuncties: lid Raad van Toezicht Openbare Bibliotheek Rivierenland en lid van het bestuur (secretaris) Golfvereniging De Batouwe.”

Ik kom op adem… “van fietsen op de racefiets in een wielertoerclub op zondagochtend. Eén van de voor mij betere mogelijkheden om goed te ontspannen.”

Aandachtsgebied

Secretaris en juridische zaken

Barend de Graaff: “Mijn grootste verantwoordelijkheid binnen deze aandachtsgebieden is het vanuit juridische achtergrond kritisch kijken naar de wijze waarop de VND als organisatie formeel intern en extern opereert.”

Waarom bestuurslid bij astmaVereniging Nederland en Davos?

Barend de Graaff: “Al in het eerste gesprek waarin werd gewezen op de vacature werd duidelijk dat het bestuur van de VND iemand nodig heeft met een brede juridische achtergrond. Ik ben sinds augustus 2016 met pensioen na bijna 40 jaar actief te zijn geweest als bedrijfsjurist. Met die achtergrond ben ik in staat om de organisatie van VND te ondersteunen. Mijn toegevoegde waarde is voornamelijk het, waar nodig, kritisch beoordelen van alles in de formele realiteit waarmee VND als patiëntenvereniging wordt geconfronteerd.

Frank Weller

Voorzitter

Frank Weller is longarts en de voorzitter van onze vereniging. Zijn aandachtsgebieden zijn strategie en medische zaken. Frank zet zijn kennis en ervaring graag in om samen met de VND de mens achter de astma zichtbaar te maken.

Lees meer

Margret Smits

Penningmeester

Margret Smits, onze penningmeester, is werkzaam in de financiële wereld. Met haar kennis en ervaring zorgt ze ervoor dat de financiën van de VND op orde zijn, zodat we diverse activiteiten kunnen organiseren voor onze leden en mensen met astma.

Lees meer

Ineke van Dijk-Hoen

Vicevoorzitter

Ineke van Dijk-Hoen is vicevoorzitter en heeft als aandachtsgebieden medische zaken en belangenbehartiging van de mens met (ernstig) astma. Haar kennis en ervaring zet ze in om bij te dragen aan de kwaliteit van leven van mensen met (ernstig) astma.

Lees meer

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.