Lees voor
Algemeen | 11 dec 2020

Opnieuw aandacht in de tweede kamer voor mensen met ernstig astma!

Tijdens de behandeling van de VWS begroting 2021 is opnieuw aandacht gevraagd, door SP kamerlid Henk van Gerven, voor het beschikbaar houden van de hooggebergtebehandeling...
nieuwsfoto

Tijdens de behandeling van de VWS begroting 2021 is opnieuw aandacht gevraagd, door SP kamerlid Henk van Gerven, voor het beschikbaar houden van de hooggebergtebehandeling voor mensen met ernstig astma.

Onlangs is in het “Respiratory Medicine“ een artikel geplaatst over de toegevoegde waarde van de hooggebergtebehandeling in Davos, ondanks deze publicatie heeft het zorginstituut haar standpunt niet herzien. Klik hier voor het artikel.
Via onderstaande link kunt u de inbreng van Henk van Gerven terugluisteren.

In het Algemeen Dagblad heeft op 5 oktober een artikel gestaan waarin de voorzitter van het van het zorginstituut de hooggebergtebehandeling als voorbeeld gaf van “onzinnige zorg”.
Als reactie hierop is er door onderstaande mensen een brief geschreven welke nu ook door van Gerven wordt benoemd.

Clémence Ross-Van Dorp, voorzitter Long Alliantie Nederland
Michael Rutgers, directeur bestuurder Longfonds
Frank Weller, voorzitter Vereniging Nederland Davos
Els Weersink, longarts ernstig astma.

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.