Nieuws

Algemeen | 16 dec 2019

Oproep AANWEZIG ZIJN OP VRAGENUURTJE TWEEDE KAMER

AANWEZIG ZIJN OP VRAGENUURTJE TWEEDE KAMER

Op dinsdag 17 december willen wij met zo veel mogelijk mensen aanwezig zijn bij het vragenuurtje van de Tweede Kamer. De SP gaat vragen stellen (mondeling of schriftelijk) over het “Davos dossier”.

 

Clemence Ross (LAN) is aanwezig en zal indien dit mogelijk is het woord doen, indien er daarna ruimte is kunnen enkele patiënten (van de geselecteerde mediagroep) aan het woord komen in de zaal. Maar of deze ruimte er is, is onduidelijk. Vanaf de publieke tribune mag je namelijk niet reageren. Maar hoe meer mensen hierbij aanwezig zijn ter ondersteuning en voor de zichtbaarheid, hoe beter! Zichtbaarheid kun je ook maken door het meenemen van spandoeken, mondkapjes, zuurstof, etc. etc.

 

  • Zorg ervoor dat je 13:00 uur op het plein aanwezig bent, (als het ware als een flash mop, omdat we hebben geen officiële vergunning voor een protest. Dus graag niet te vroeg verzamelen op het plein, anders hebben we de kans te vroeg weggestuurd te worden.

 

U dient zich van te voren aan te melden, dat kan vooraf: https://bezoekers.tweedekamer.nl/nl/ of ter plaatse. Aanmelden als belangstellenden (niet als VND)!

 

Hierbij informatie voor bezoek aan Tweede Kamer: https://www.tweedekamer.nl/contact_en_bezoek/bezoek_de_tweede_kamer

Hoofdingang Lange Poten 4, Den Haag in de plenaire zaal.

Meer informatie en de gedragsregels vind u op bovenstaande website.

  • Indien je mee wilt: programma ziet er zo uit:
  • Zorg ervoor dat je 13:00 uur op het plein aanwezig bent, (als het ware als een flash mop, omdat we hebben geen officiële vergunning voor een protest. Dus graag niet te vroeg verzamelen op het plein, anders hebben we de kans te vroeg weggestuurd te worden.
  • Petitie aanbieden op het plein aan kamer leden
  • van 14:00-15:00 uur is het vragenuurtje en gaan we naar binnen met diegene die zich officieel hebben aangemeld.

Mogelijk hebben we de kans om de petitie van Danny Snoek aan te bieden en wat VND materialen (witboek en factsheet). Voor VND materialen zullen wij zorgdragen.

 

 

Algemeen | 15 feb 2020

Nederland heeft te maken met een griepepidemie

Utrecht,Op dit moment heerst er in Nederland een griepepidemie.

Algemeen | 13 feb 2020

Hoofdseizoen hooikoorts door els op komst

Door het aanhoudende zeer zachte weer begint het hoofdseizoen van de elzenpollen al zeer vroeg dit jaar.

Algemeen | 11 feb 2020

Longen van ex-rokers herstellen zich deels

Het is nooit te laat om te stoppen met roken, want zelfs de longen van kettingrokers kunnen zich op termijn nog gedeeltelijk herstellen en hen zo beschermen tegen kanker, als ze tenminste hun verslaving volledig afzweren. Dat is de hoopvolle boodschap van een Britse studie, recent verschenen in het vooraanstaande wetenschapsblad Nature.

Algemeen | 8 feb 2020

Zorgverzekeraars en apothekers blokkeren akkoord, Recept voorschrijver regelmatig genegeerd

Patiëntenorganisaties: “Apothekers en zorgverzekeraars hindermacht voor verantwoord wisselen. Juridische stappen aanstaande

Algemeen | 7 feb 2020

Minister aan zet om medicijnakkoord rond te breien

Minister Bruno Bruins voor medische zorg moet proberen een vastgelopen overleg over (niet) wisselen van medicijnen vlot te trekken

Algemeen | 5 feb 2020

Artsen en verpleegkundigen werken samen voor beste behandeling longkankerpatiënt

Prof. Dr. Joachim Aerts is hoofd van de afdeling longgeneeskunde in het Erasmus MC. Hij zet zich in voor een goede samenwerking tussen verschillende specialismen en tussen ziekenhuizen om de kwaliteit van zorg voor elke patiënt optimaal te laten zijn.

Ontvang de nieuwsbrief