Lees voor
Algemeen | 2 nov 2021

Wist je dat… Probiotica

Wist je dat…Er aanwijzingen zijn dat probiotica bij specifieke aandoeningen, waaronder diarree als gevolg van antibioticagebruik, een positief effect kunnen hebben?
nieuwsfoto

Wist je dat…

Er aanwijzingen zijn dat probiotica bij specifieke aandoeningen, waaronder diarree als gevolg van antibioticagebruik, een positief effect kunnen hebben? Er worden veel onderzoeken gedaan naar de effecten van probiotica. Er worden positieve resultaten gevonden maar de wetenschap heeft hier nog geen sluitend bewijs voor momenteel. Belangrijk hierbij is dat er veel verschillende soorten probioticum met verschillende hoeveelheden bacteriën zijn die niet allemaal bewezen effectief zijn. Er zal nog veel onderzoek naar gedaan moeten worden.  Heb je buikklachten als gevolg van antibioticagebruik dan kan het zinvol zijn om dit eens met een arts of diëtist te bespreken.

(Bronnen: voedingscentrum, Maag-lever-darmstichting, wetenschappelijke artikelen)

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.