Lees voor
Algemeen | 18 feb 2023

WIST JE DAT… Tijdens het (mee)roken

Tijdens het (mee)roken, niet alleen de rook zelf zorgt voor een reactie van de longen maar dat het er ook voor zorgt dat astmamedicatie minder...
nieuwsfoto

Tijdens het (mee)roken, niet alleen de rook zelf zorgt voor een reactie van de longen maar dat het er ook voor zorgt dat astmamedicatie minder goed werkt?

Bij veel mensen met astma is tabaksrook een uitlokkende factor voor een astma-aanval. Dit geldt ook voor waterpijp, pijprook, sigaren en andere soorten rook en zowel voor actief roken als passief roken (meeroken). Ook het inhaleren van een e-sigaret of het ‘meedampen’ heeft dezelfde soort gezondheidseffecten als (mee)roken. Maar niet alleen de sigarettenrook zelf zorgt voor het irriteren van de longen, rook zorgt er ook voor dat medicijnen als inhalatiecorticosteroïden en luchtwegverwijders minder goed hun werk in de longen kunnen doen.

(Bronnen: cyberpoli.nl/astma en RadboudUMC, feiten en cijfers over roken/ de e-sigaret)

#JongAstma #levenmetastma

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.

The form cannot be shown. Check the API and list_id keys.