Lees voor
Algemeen | 7 aug 2023

Compensatie bij allergisch beroepsastma

Mensen die lijden aan allergisch beroepsastma als gevolg van het werken met gevaarlijke stoffen, hebben op grond van de regeling TSB mogelijk recht op een...
nieuwsfoto

Mensen die lijden aan allergisch beroepsastma als gevolg van het werken met gevaarlijke stoffen, hebben op grond van de regeling TSB mogelijk recht op een financiële tegemoetkoming. Het Instituut Slachtoffers Beroepsziekten door Gevaarlijke Stoffen (ISBG) voert deze regeling uit. In mei 2023 zijn de eerste tegemoetkomingen uitgekeerd aan mensen met allergisch beroepsastma. Als astmaVereniging Nederland en Davos hebben we een zetel in de cliëntenraad. We zijn zeer verheugd over het feit dat allergisch beroepsastma als één van de drie beroepsziekten in de regeling is opgenomen. Ook zijn we blij dat de eerste mensen de tegemoetkoming hebben ontvangen. We zien dat als een belangrijke financiële steun in de rug, maar ook als blijk van erkenning en teken van betrokkenheid van de samenleving bij het leed van deze mensen. Wil je meer weten over de TSB? Kijk dan op www.isbg.nl.

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.