Nieuws

Algemeen | 21 dec 2018

Een Dynamische Club

 

Promoteam, Voorlichtingsteam hoe je het ook wil noemen het is een dynamische club vrijwilligers die het gehele jaar door de Vereniging- Nederland -Davos vertegenwoordigt, het visitekaartje en uithangbord is. Ze voorzien op de congressen en voorlichtingsdagen van studenten de artsen, fysiotherapeuten, longverpleegkundigen en ook heel belangrijk verpleegkundigen in opleiding van informatie omtrent hetgeen de VND betekend, wat we doen en de hooggebergte behandelingen de daarbij komende ondersteuning. Maar ook dat we meer doen dan dat alleen, breder met het oog op de toekomst gericht, met name gezien de nieuwe ontwikkeling op medicatie gebied, de biologicals. Dat we samenwerken met het Longfonds, de long Alliantie Nederland, deze informatie is allemaal via onze mooie en moderne website te verkrijgen.

Wat ook weer een belangrijk aspect is op deze dagen is ons magazine Reactie! het zeer informatieve magazine op het gebied van (ernstig) astma, zeer gewaardeerd door vele geïnteresseerde bezoekers. Daarnaast hebben we ook het witboek kunnen presenteren waar menig arts of verpleegkundige van onder de indruk is. Het zenuwcentrum van het voorlichtingsteam is gevestigd op ons kantoor te Reeuwijk waar Monique Rüegg de touwtjes goed in handen heeft. Vanuit deze locatie wordt alles gecoördineerd, het promomateriaal ligt hier opgeslagen en ze schrijft ons in voor alle activiteiten die er elk jaar weer plaats vinden, welke meestal ruim van te voren aangekondigd worden. Alles vereist een strakke planning welke haar wel is toevertrouwd. Begin Januari komen Erik, Frank en Klaas bijeen om in overleg met Monique de congressen in te plannen, wie haalt de spullen, bouwt de stand op , breekt af en welke ondersteuning is er noodzakelijk.

December is van oudsher een erg drukke maand qua activiteiten met onder andere de Big 5, de Nursing in de Reehorst te Ede (twee dagen) welke tegelijk plaats vond met het longsymposium in Veenendaal. Erg hectische maar zeer nuttige dagen waar je als Vereniging niet mag ontbreken. Dat ook het bestuur en de medewerkers zeer betrokken zijn bij deze dagen blijkt wel uit het feit dat Marion Foppele het zo belangrijk vond beide locaties te bezoeken en Elselien zo attent was om de banners om te wisselen en zo tevens een indruk te krijgen wat er daadwerkelijk speelt bij het voorlichting geven.

Het zijn vrijwel altijd lange dagen, het opbouwen rond 7.30 uur dus ruim van te voren aanwezig op de desbetreffende locatie, het voeren van de gesprekken, het kost enorm veel energie maar levert nog meer energie op. Het belangrijkste van dit alles is dat de mensen weten waar we voor staan wie we zijn en wat we doen, gezien de reacties kunnen we wel stellen dat we erg goed bezig zijn. Ook op de voorlichtingsdag voor studenten / artsen in opleiding van de VUMC kregen Erik en Margot zeer gerichte vragen, zo belangrijk om deze doel groep al vroeg kennis te laten maken met ons in het geheel. We hebben het drukke “Promo” jaar nog maar net afgesloten of het nieuwe jaar kondigt zich alweer aan met de Dag van de Eerste lijns te Egmond aan Zee op 16-01-2019. Het voorlichtingsteam wenst u allen een heel mooi 2019 en gaat er in het nieuwe jaar weer met frisse moed tegenaan om de vereniging nog beter op de kaart te zetten.

 

 

Geschreven door Klaas Vos

 

Algemeen | 24 jan 2019

Zorgkennis Nederland opnieuw ondermaats

Twijfelachtig of Nederlanders wel voldoende kennis hebben om afgewogen keuze te maken voor zorgverzekering

Algemeen | 23 jan 2019

Stijging vaste lasten huishouden tot gemiddeld € 7.000,- zorgt voor kwart meer overstappen en nieuwe aanvragen

Ruim een kwart meer consumenten is in 2018 overgestapt of heeft een nieuw contract afgesloten voor hun zorg- en schadeverzekeringen, energie, internet en tv bij vergelijkingssite Pricewise. Deze stijging is voor een groot deel het gevolg van de forse toename in de vaste lasten voor 2019. De grootste stijging is te zien in de markten voor internet en tv, zorg- en autoverzekeringen. Bijna 40% van alle overstappers en consumenten die een nieuwe contract afsloten, deden dat in de laatste drie maanden van het jaar. De overstappers en aanvragers bestaan met name uit mannen tussen de 30 en 39 jaar oud.

Algemeen | 22 jan 2019

Longpunt Maastricht, kinderen met astma

ASTMA? BRONCHITIS? HOESTEN? PIEPEN? BENAUWDHEID?

Algemeen | 21 jan 2019

Tekorten en hoge prijzen: Deze problemen spelen rond medicijnen

Medicijntekort is een groeiend probleem in Nederland. Tegelijk maken farmaceutische bedrijven geneesmiddelen fors duurder. Wat is er aan de hand?

Algemeen | 19 jan 2019

Nu al pollen in de lucht door warme winter

13-JAN-2019 – Door de zeer warme december en januari ligt de ontwikkeling in de natuur een maand voor op schema. Overal wordt de voorlente steeds duidelijker zichtbaar met bloeiende hazelaars, sneeuwklokjes en elzen. De komende week komt de tweede lichting elzenpollen in de lucht. Hooikoortspatiënten en huisartsen dienen daar bedacht op te zijn. We verwachten tot half maart elzenpollen in de lucht.

Algemeen | 18 jan 2019

De aftrek van zorgkosten over het jaar 2018

Zorgkosten aftrekken over 2018

Belastingaangifte loont

Een handicap of ziekte levert vrijwel altijd extra kosten op. Voor medische zorg, hulpmiddelen, aanpassingen, extra kleding, reiskosten, dieetvoeding en nog veel meer. Helaas krijgt u niet al deze kosten vergoed. Betaalt u zelf mee? Dan kunt een deel van die kosten terugkrijgen via de aangifte inkomstenbelasting. In dit artikel vindt u een kort stappenplan.

Ontvang de nieuwsbrief