Lees voor
Algemeen | 25 feb 2024

Geld terug over het jaar 2023

Geld terug van de Belastingdienst, het kan nog steeds. Hebt u een handicap of chronische ziekte?
nieuwsfoto

Geld terug van de Belastingdienst, het kan nog steeds. Hebt u een handicap of chronische ziekte? Maak dan gebruik van de aftrek van specifieke zorgkosten of van andere belastingvoordelen. Doe aangifte inkomstenbelasting over het jaar 2023. Dat kan vanaf maart 2024. In deze rubriek leest u alles over de mogelijkheden.

Zorgkosten

Hebt u aantoonbaar uitgaven voor zorg, hulpmiddelen en voorzieningen? Dan komt u vrijwel zeker in aanmerking voor de aftrek van zorgkosten. In deze rubriek leest u hoe deze aftrek in zijn werk gaat en wat u moet doen om het belastingvoordeel naar u toe te halen.

Andere belastingvoordelen
De aftrek van zorgkosten is niet het enige belastingvoordeel voor mensen met een handicap of chronische ziekte. In de rubriek ‘Andere belastingvoordelen’ leest u over de aftrek van uitgaven voor tijdelijk verblijf thuis van ernstig gehandicapten van 21 jaar en ouder die in een instelling wonen, over de jonggehandicaptenkorting, over de aftrek van premies voor lijfrenten voor een gehandicapt (klein)kind en over de extra startersaftrek voor ondernemers met een arbeidshandicap.

Algemene informatie en tips

In de rubriek ‘Aangifte doen’ krijgt u algemene informatie en tips bij de aangifte inkomstenbelasting.

Eerdere jaren
Alle informatie in deze rubriek heeft betrekking op het belastingjaar 2023, waarover u aangifte doet vanaf 1 maart 2024. Bent u op zoek naar informatie over eerdere belastingjaren, raadpleeg dan de brochures van de Ieder(in) over die jaren.

 

Het gehele bericht is te lezen op MEERKOSTEN.nl

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.