Algemeen | 3 mei 2024

Ledendag, 15 juni 2024: (ernstig) astma komt nooit alleen!

Speciaal voor onze leden organiseren wij jaarlijks een ledendag. Een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en op de hoogte te...
nieuwsfoto

Speciaal voor onze leden organiseren wij jaarlijks een ledendag. Een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en op de hoogte te blijven van alles wat er binnen onze vereniging en op astmagebied speelt. Een vast onderdeel van deze dag is altijd de Algemene Ledenvergadering (ALV). Daarnaast is er genoeg ruimte in het programma om kennis te maken of bij te praten met andere leden en om actuele onderwerpen op astmagebied te bespreken. Voor dat laatste sluiten altijd een aantal zorgprofessionals aan.

Dit jaar wordt de ledendag gehouden op 15 juni in het Van der Valk Hotel in Breukelen. Meer informatie en het gehele programma vind je hier.

Ernstig astma komt nooit alleen!

Het thema van de ledendag is dit jaar: Ernstig astma komt nooit alleen! Het is een bekend probleem dat als je chronisch ziek bent er (soms) van alles bijkomt. Met een mooi woord heet dit comorbiditeit, maar het betekent gewoon dat je te maken hebt met meer problemen dan de ziekte zelf. Bij (ernstig) astma is dat helaas ook zo. Diabetes en osteoporose zijn bijvoorbeeld aandoeningen waar mensen met (ernstig) astma mee te maken kunnen krijgen. En van de mensen die veel medicatie gebruiken, krijgt de één bijvoorbeeld last van ondergewicht terwijl de ander niet meer op de weegschaal durft te gaan staan.

Als eerste kom je dan terecht bij je huisarts. Maar waar moet je op letten, hoe herken je signalen en wat kan de huisarts doen? En wat kan een diëtiste voor je betekenen als je last hebt van onder- of overgewicht? Omdat wij weten hoeveel ellende (en verdriet) dit soort ‘bij-ziektes’ met zich mee kunnen brengen, hebben wij een aantal mensen met expertise hierover uitgenodigd. Niet alleen om er meer over te vertellen, maar ook om jullie vragen te beantwoorden. In de uitnodiging lees je meer hierover.

Aanmelden voor de ledendag

De ledendag is speciaal voor onze leden. Ben je nog geen lid, maar wil je deze dag niet missen? Dan kun je hier lid worden.

Ben je wel al lid en wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar kim@nederland-davos.nl. Zet in de mail je voor- en achternaam, de voor- en achternaam van het eerstelijns familielid dat je meeneemt (als je dit doet) en eventuele allergieën of dieetwensen voor de lunch. Heb je een vraag voor één van de (ervarings-)deskundigen in het panel (zie uitnodiging), zet deze dan ook in de mail erbij.

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.