Lees voor
Vrijwilligers nieuws | 17 aug 2023

Onze vrijwilligers aan het woord: Madelon

Graag stellen wij één voor één onze vrijwilligers aan je voor. Deze keer geven we het woord aan Madelon. Madelon is als vrijwilliger actief binnen...
nieuwsfoto

Dit ben ik…

Hi! Ik ben Madelon, 28 jaar en ik ben in opleiding tot fysiotherapeut. Vanwege mijn ziekte(n) zit ik echter helaas al 2 jaar thuis, wat maakt dat mijn leven er al langere tijd erg anders uit ziet dan hiervoor. Nu werk en studie stilliggen, besteed ik mijn (beperkte) energie aan dingen waar ik blij van word en waar ik voldoening uit haal. Zo houd ik van creatieve hobby’s zoals haken en schilderen en ga ik graag de natuur in met mijn trouwe viervoeter. Verder gaat er veel tijd naar afspraken die belangrijk zijn voor mijn gezondheid en herstel.

 

Mijn werk als vrijwilliger voor de VND

Doordat ik al een lange tijd thuis zit, merkte ik een grote behoefte om iets “nuttigs” te doen. Alleen zonder de verplichtingen en belasting die werk en studie met zich meebrengen, omdat dat nu niet haalbaar is. Aangezien ik zelf sinds enkele jaren bekend ben met astma zocht ik een tijd geleden via social media kanalen naar informatie, begrip en mensen om mee te sparren. Via deze weg heb ik waardevolle contacten met lotgenoten gekregen, die al een rol bleken te vervullen bij de VND. Zodoende maakte ik zelf ook kennis met de VND en door mijn interesse in social media, viel met een vrijwilligersfunctie bij het social media team alles op zijn plek.

Samen met 2 anderen zorgen wij als team voor het Instagramaccount, waarbij we ons focussen op het bereiken van een jonge(re) doelgroep van astmapatiënten en/of geïnteresseerden. We doen dit door informatie, tips en adviezen te delen. We benaderen zorgverleners en specialisten voor het beantwoorden van vragen en delen dit op ons account. Als werkgroep voeren we allen dezelfde werkzaamheden uit, overleggen we met elkaar welke informatie en onderwerpen we willen uitlichten en maken we hiervoor een plan van aanpak.

Dit heeft het vrijwilligerswerk voor de VND mij (tot nu toe) gebracht

Een flexibele functie, samenwerken met anderen en mijzelf nuttig voelen door iets bij te dragen, zijn voor mij de belangrijkste redenen om dit vrijwilligerswerk te doen. Ook heeft de VND mij warm ontvangen en zijn de contacten met anderen prettig en laagdrempelig. De VND verbindt elkaar, wat mij blij maakt om daar onderdeel van te zijn.

Met mijn enthousiaste, creatieve en meedenkende karakter zorg ik (samen met de anderen) voor verdere ontwikkelingen binnen het social media team. Ik denk graag mee vanuit mijn ervaring en kennis.

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.