Lees voor
Algemeen | 24 mei 2019

‘Piekperiode van hooikoortsseizoen begint eind mei’

De piekperiode van het graspollenseizoen begint rond 25 mei. Hierdoor is de kans op hooikoortsklachten tot eind juni zeer groot, melden Weeronline, Wageningen University &...
nieuwsfoto

De piekperiode van het graspollenseizoen begint rond 25 mei. Hierdoor is de kans op hooikoortsklachten tot eind juni zeer groot, melden Weeronline, Wageningen University & Research en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zaterdag.

Ook bloeien in die periode de zuring en de weegbree, wat eveneens tot allergische klachten kan leiden.

Volgens de onderzoekers doen hooikoortspatiënten er goed aan hun medicatie de komende weken af te stemmen op erg ongunstige condities. De klachten bestaan uit niesbuien, snotteren, hoesten en branderige en rode ogen.

De afgelopen weken was de concentratie graspollen in de lucht nog relatief laag. Het koude en droge weer remde de bloei van de grassen. Nu het warmer wordt en er af en toe een bui kan vallen, zal de hoeveelheid grasstuifmeel in de lucht snel toenemen. Tot ver in de zomer zijn er bloeiende grassen.

De temperaturen lopen dit weekend waarschijnlijk op tot boven de 20 graden. Het wordt warm, maar niet erg zonnig. Volgens Weerplaza moet er ook rekening gehouden worden met een kans op regen- en onweersbuien.

Bron: www.nu.nl

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.