Lees voor
Algemeen | 15 nov 2020

Stagevacature voor Ieder(in): Kom jij ons social mediateam versterken?

Ben je enthousiast, creatief en maatschappelijk betrokken? Zit je in het derde of vierde jaar van je opleiding en kun je niet wachten om de...
nieuwsfoto

Ben je enthousiast, creatief en maatschappelijk betrokken? Zit je in het derde of vierde jaar van je opleiding en kun je niet wachten om de door jou geleerde lesstof in de praktijk te brengen? Dan hebben wij een leuke stageplek voor jou.

Wie zijn wij?

Ieder(in) is een belangen- en lobbyorganisatie en wil dat iedereen volwaardig mee kan doen in de maatschappij, ook als je een beperking hebt of chronische ziekte. Het VN-verdrag Handicap is een mensenrechtenverdrag dat in 2016 is geratificeerd. Ieder(in) vindt het belangrijk dat het verdrag wordt nageleefd. We lobbyen daarvoor bij de Haagse politiek en maatschappelijke organisaties. We voeren projecten uit en we ondersteunen lokale belangenbehartigers bij het inclusief maken van de plaatselijke samenleving.
Social mediateam

Via social media informeren we onze achterban en de rest van de buitenwereld. We laten politici zien dat we er zijn, waar we voor staan en wat we willen. We bouwen samen met onze achterban aan een online community.

We werken met een klein social mediateam. Jij wordt een onderdeel van het team en krijgt alle ruimte en mogelijkheden om je te ontplooien tot een volwaardig teamlid.
Wat ga je doen?

– Meedenken en co-creëren van een social media strategie
– Content maken voor Facebook, YouTube, Twitter en LinkedIn
– Het toegankelijk maken van content op social media (door bijvoorbeeld ondertiteling en audioscripts)
– Een bijdrage leveren aan online campagnes voor specifieke projecten
– Meedenken hoe we op afstand contact kunnen houden met onze achterban via bijvoorbeeld creatieve zoom-conferenties
– Meedraaien op de communicatieafdeling
– Organiseren van gezellige teambijeenkomsten buiten de deur
Wat vragen wij?

Een gemotiveerde en creatieve (afstudeer)student in de richting Communicatie of Social Work. Je hebt affiniteit met de missie van Ieder(in) en met de thema’s die onze achterban raken. Je kunt goed schrijven en kunt complexe onderwerpen in pakkende taal vatten.
Wat bieden wij?

– Een stagevergoeding van 150 euro per maand (bij drie dagen per week)
– Een goede stagebegeleiding door ervaren communicatieprofessionals
– Gelegenheid om zelfstandig aan projecten te werken
– Veel ruimte voor eigen initiatief en ideeën
– Alle gelegenheid om ervaring op te doen en mee te draaien in een belangen- en lobbyorganisatie
Interesse?

Voor meer informatie over de stage kun je contact opnemen met Dagmar Heijsteeg (communicatieadviseur Leren & Werken, d.heijsteeg@iederin.nl). Reageren kan tot 20 november.

Profiel Ieder(in)

Ieder(in) is het netwerk van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Ruim tweehonderddertig organisaties zijn bij ons aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Op basis van het VN-verdrag Handicap behartigen we de belangen van meer dan twee miljoen mensen. Voorop staat dat zij volwaardig meetellen en meedoen in de samenleving.

Bron: Ieder(in)

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.