Lees voor
Algemeen | 25 aug 2019

Bijwerkingencentrum Lareb heeft een Facebook-pagina opgericht

Bijwerkingencentrum Lareb is het Nederlandse meld- en kenniscentrum voor bijwerkingen van geneesmiddelen, waaronder vaccins en geneesmiddelengebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding. Lareb signaleert risico’s van het...
nieuwsfoto

Bijwerkingencentrum Lareb is het Nederlandse meld- en kenniscentrum voor bijwerkingen van geneesmiddelen, waaronder vaccins en geneesmiddelengebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding. Lareb signaleert risico’s van het gebruik van geneesmiddelen in de dagelijkse praktijk en genereert en verspreidt kennis hierover.

 

Bijwerkingencentrum  Lareb voert voor het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen een deel van de wettelijke taak uit op het gebied van de geneesmiddelen bewaking (verzamelen, registreren en analyseren van meldingen over bijwerkingen van geneesmiddelen door medische beroepsbeoefenaren en patiënten), zoals vermeld in de toelichting op de Geneesmiddelenwet. De analyse van meldingen leidt tot het signaleren van nieuwe kennis van bijwerkingen, die eerder niet of onvoldoende bekend was.

Kennis die cruciaal is voor zorgverleners en patiënten bij de keuze voor een geneesmiddel, het mogelijk voorkomen en tijdig herkennen van bijwerkingen.

 

Bijwerkingencentrum Lareb heeft een Facebook-pagina opgericht speciaal voor patiënten.
Hiermee willen zij patiënten informeren en op de hoogte houden over (nieuws)berichten rondom geneesmiddelenveiligheid.

 

Indien u op de hoogte wilt zijn van (nieuws)berichten rondom geneesmiddelenveiligheid ga dan naar

https://www.facebook.com

en geef aan dat u deze facebookpagina wilt volgen.

 

Ervaart u een bijwerking van een geneesmiddel dan kunt u dit via de website van Bijwerkingencentrum Lareb doorgeven.

 

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.