Nieuws

Algemeen | 8 dec 2018

De confrontatie

Inmiddels ben ik al meer jaren ziek, dan dat ik gezond was in mijn leven. Toch betrap ik mezelf er regelmatig op: ik zie mezelf als een gezond persoon. Dit leidt vaak tot overschatten van wat ik kan, (ver) over mijn grenzen gaan, confrontaties, frustraties en verkeerde vergelijkingen.

Één van de plekken waar ik geconfronteerd wordt met mezelf is de sportschool. Sinds kort hou ik het 6 minuten vol op de crosstrainer, een hele prestatie voor mij. Maar dan zie ik naast me een persoon van ver boven de middelbare leeftijd die zich al minstens driekwartier staat uit te sloven en weg is mijn goede gevoel.

Soms ga ik naar de yogales, want yoga moet wel lukken denk ik dan. Maar al snel blijkt dat ik niet alles mee kan doen. Op zich vind ik dat niet erg, tot ik om me heen kijk en iedereen alles zie kunnen. Als ze na de les beginnen te kletsen over alle andere sportlessen die ze die week al hebben gevolgd, zakt de moed me steeds verder in de schoenen. En als vervolgens mijn familie en vrienden hun sportprestaties met me delen, is mijn gevoel van falen compleet. Maar waarom vind ik dat ik faal als een (gezonde) ander iets beter kan dan ik?

Dit soort confrontaties drukken me telkens met mijn neus op de feiten. In mijn hoofd voel ik me misschien gezond, maar mijn lichaam is dat niet. Mezelf vergelijken met gezonde mensen zorgt dan ook enkel voor onnodige frustraties. Maar hoe krijg ik mijn hoofd en lijf op één lijn?

Ik ben er na al die jaren nog niet uit………………..

Kim Vermeulen

Voorkant Bijlage Elsevier
Stukje Kim

 

Algemeen | 26 mrt 2019

Tekort aan Theolair® Retard tabletten

Op dit moment zijn er problemen met de levering van het medicijn Theolair® Retard.
Tabletten met de sterkte 250 mg zijn niet meer beschikbaar.

Algemeen | 23 mrt 2019

Bruins: iedereen kan kosteloos gebruik gaan maken van een persoonlijke gezondheidsomgeving

Vandaag heeft minister Bruno Bruins (Medische Zorg) een regeling aangekondigd, waarmee het voor iedere Nederlander mogelijk is om de komende jaren kosteloos gebruik te maken van een digitale persoonlijke gezondheidsomgeving. Hiermee kun je als patiënt zelf bepalen of en met welke zorgverleners je jouw medische gegevens deelt.

Algemeen | 20 mrt 2019

Aantal meldingen over leveringsproblemen medicijnen flink gestegen

Het aantal meldingen over mogelijke leveringsproblemen van medicijnen is vorig jaar fors gestegen. In 2017 waren er 536 meldingen, afgelopen jaar 1.390. Die problemen gaan over ongeveer duizend verschillende soorten medicijnen.

Algemeen | 18 mrt 2019

Wie is de baas over mijn medicijnen?

Heb jij een prangende vraag/goed verhaal over Medicijnen en ben je vrijdag 22 maart vrij? Kom dan naar de opnames van het nieuwe HUMAN-debatprogramma DE PUBLIEKE TRIBUNE in Hilversum. Stel samen met presentator Coen Verbraak je vraag aan een panel van deskundigen en verantwoordelijken. Kortom: NEEM PLAATS OP DE PUBLIEKE TRIBUNE – Aanmelden via: Human.nl/bijwonendepublieketribune

Algemeen | 17 mrt 2019

Helpt vitamine D om griep en verkoudheid te voorkomen?

Een luchtweginfectie zoals griep of een verkoudheid is te voorkomen door één keer per week vitamine D toe te voegen aan brood en melk. Wie wekelijks een extra dosis vitamine D binnenkrijgt via zijn eten heeft 50 procent minder kans op een luchtweginfectie. Dat schrijven Britse wetenschappers in het BMJ.

Algemeen | 14 mrt 2019

Ben of ken je iemand tussen de 10 en 16 jaar oud met een lichamelijke beperking of chronische aandoening? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Mijn naam is Mitchell Cattenstart en ik ben namens Stichting Samen Sportief bezig met mijn  afstudeeronderzoek. Het is een behoefteonderzoek naar de opzet van sportkampen voor kinderen met een beperking of chronische aandoening van 10-16 jaar.

Ontvang de nieuwsbrief