Lees voor
Algemeen | 31 mrt 2023

De VND presenteert: de informatiekaart Hoe voer je het gesprek met je zorgverlener?

En daar is hij dan: de derde en laatste informatiekaart die de VND gemaakt heeft! De informatiekaarten zijn hulpmiddelen die bijdragen aan het verkrijgen van...
nieuwsfoto

En daar is hij dan: de derde en laatste informatiekaart die de VND gemaakt heeft! De informatiekaarten zijn hulpmiddelen die bijdragen aan het verkrijgen van inzicht in je astma en het nemen en behouden van de regie in je behandeling. De twee eerder uitgelichte informatiekaarten zijn hier te vinden. Je kunt ze niet alleen bekijken, maar ook downloaden. Hierdoor kun je ze makkelijk delen met bijvoorbeeld je zorgverlener(s), andere mensen met astma of je omgeving. Naast dat we de informatiekaarten via onze digitale kanalen verspreiden, delen we ook fysieke exemplaren uit aan zorgverleners en andere betrokkenen uit de astmawereld.

Informatiekaart Hoe voer je het gesprek met je zorgverlener?

De eerste twee informatiekaarten gingen in op het herkennen van de kenmerken van (ernstig) astma en hoe te handelen hierin. Deze derde informatiekaart gaat over een ander belangrijk aspect van (ernstig) astma hebben, namelijk het contact met je zorgverlener. Dat kan bijvoorbeeld je huisarts of longarts zijn, maar ook je longverpleegkundige, fysiotherapeut of een andere behandelaar.

Je kunt je onzeker voelen of het lastig vinden om het gesprek met je zorgverlener(s) aan te gaan. Of misschien vind je het moeilijk om eerlijk te zijn over je klachten en de invloed hiervan op je leven. Ook kan het lastig zijn om alles wat er verteld wordt te volgen of te onthouden. Je kunt daardoor het gevoel hebben dan je de regie in de gesprekken en in je behandeling mist. En dat terwijl het juist goed voelt om daarin de regie te hebben. Met deze informatiekaart willen we jou helpen die regie te nemen en te behouden. Daarnaast geeft de kaart je tips en tools voor het aangaan van de gesprekken met je zorgverlener(s). Een goed contact met je zorgverlener, helpt je namelijk je astma stabiel te houden. De informatiekaart is hier te bekijken en downloaden. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.