Lees voor
Algemeen | 29 aug 2023

Deel jouw ervaring: toegankelijk wonen voor studenten met een beperking

nieuwsfoto

Ieder(in) en de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) vinden dat er voldoende passende woningen moeten zijn voor studenten met een beperking. Dit onderwerp moet een belangrijke plek krijgen in het Landelijk actieplan studentenhuisvesting 2022-2030. Je kunt ons daarbij helpen door je ervaring te delen.

Voor een student met een beperking of een chronische ziekte is de zoektocht naar een passende studentenkamer of woning vaak extra lastig. Bijvoorbeeld omdat je extra voorzieningen nodig hebt, zoals een (rolstoel)toegankelijk wooncomplex, een prikkelarme studentenkamer of zorg of begeleiding in de buurt. Zulke woonplekken zijn schaars.

Vul de vragenlijst in
Ben je student (of aankomend student) aan het mbo, hbo of wo met een beperking of chronische ziekte? En heb je ervaring met het zoeken naar een toegankelijke of passende woning? Vul dan deze vragenlijst in. Zowel positieve als negatieve ervaringen zijn welkom. Het invullen duurt ongeveer 5 minuten.

Vul de vragenlijst over toegankelijke woningen voor studenten in

Jouw ervaring helpt ons om te laten zien hoe belangrijk dit onderwerp is. Natuurlijk gaan we zorgvuldig met jouw gegevens om.

Bron: Ieder(in)

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.