Nieuws

Algemeen | 19 sep 2019

Gezichten achter ernstig astma

De Vereniging Nederland Davos is de patiëntenvereniging die de belangen behartigt van álle mensen met (ernstig) astma!

Zestien mensen met ernstig astma geven in dit boek een kijkje in hun leven.

Mensen met ernstig astma laten in dit boek zien dat omgaan met ernstig astma een levenswijze is. De mensen zijn niet hun aandoening en staan midden in de maatschappij.

Ieder mens met ernstig astma moet dagelijks keuzes maken, keuzes zoals hoe men de beperkte energie die men heeft over de dag kan verdelen en welke activiteiten zo belangrijk zijn dat ze ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden zonder dat het ten koste gaat van het energielevel voor de volgende dag. De mensen die u leert kennen als u hun verhalen leest maken ernstig astma zichtbaar, staan vol in het leven en stellen zich kwetsbaar op, door u als lezer, een kijkje te geven in hun wereld

Leden kunnen dit boek Gezichten achter ernstig astma bestellen door onderstaand formulier in te vullen en euro 4,50 (verzendkosten) over te maken op IBAN; NL38ABNA 0418530335 o.v.v. Gezichten achter ernstig astma. (Gratis afhalen in Reeuwijk kan natuurlijk ook!)

 

Gezichtenboek aanvragen

Via onderstaand formulier kunt één exemplaar opvragen. De door u ingevulde gegevens zullen uitsluitend worden gebruikt voor het toesturen van het Gezichtenboek en indien door u aangegeven het toesturen van de maandelijkse nieuwsbrief.

 

Algemeen | 12 dec 2019

Huib mag niet meer naar Davos om op adem te komen

Slecht nieuws voor tientallen mensen met ernstig astma: ze krijgen hun hooggebergtebehandeling in Davos niet meer vergoed

Algemeen |

Zwarte dag voor zwaar astma

Zorginstituut zet streep door vergoeding Davos

Algemeen | 11 dec 2019

PAH: Kennis over je ziektebeeld is essentieel voor een optimale behandeling

“Ik kan van de buitenwereld bijna niet verwachten dat ze het snappen. Daar ben ik heel eerlijk in”, vertelt Harriette openhartig. Ze is 46, woont samen met haar man en haar kat en is een aantal jaar geleden afgekeurd met de diagnose Pulmonale Arteriële Hypertensie.

Algemeen | 9 dec 2019

Vergoeding lidmaatschap VND

Er is een mogelijkheid om het lidmaatschap van de Vereniging Nederland-Davos vergoed te krijgen via de zorgverzekering. Dit is alleen mogelijk via de aanvullende verzekering. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, hebben een aantal verzekeraars de voorwaarde dat de patiëntenvereniging is aangesloten bij Ieder(in). De vereniging Nederland-Davos is aangesloten bij Ieder(in).

Algemeen | 7 dec 2019

Positie van mensen met een beperking gaat achteruit ondanks VN-verdrag Handicap

Het gaat niet goed met het uitvoeren van het VN-verdrag Handicap in Nederland. Dat is te lezen in de schaduwrapportage van de Alliantie VN-verdrag Handicap. Wat blijkt? Op veel gebieden is de positie van mensen met een beperking verslechterd sinds de invoering in 2016.

Algemeen | 5 dec 2019

Kinderen bijzonder kwetsbaar voor klimaatcrisis

Omdat hun lichaam en immuunsysteem zich nog volop ontwikkelen, zijn kinderen uitermate vatbaar voor de gezondheidsrisico’s gerelateerd aan de klimaatverandering, zoals ziektes en milieuvervuiling.

Ontvang de nieuwsbrief