Lees voor
Algemeen | 17 aug 2020

Longfonds webinar over astma en het immuunsysteem

Omdat we noodgedwongen veel thuis zitten, organiseert Longfonds deze zomer een aantal keren online presentaties (webinars) over onderwerpen die longpatiënten na aan het hart liggen....
nieuwsfoto

Longfonds webinar over astma en het immuunsysteem

Omdat we noodgedwongen veel thuis zitten, organiseert Longfonds deze zomer een aantal keren online presentaties (webinars) over onderwerpen die longpatiënten na aan het hart liggen. De webinars worden gegeven door wetenschappers, longartsen en zorgprofessionals. Het eerstvolgende webinar, op vrijdagmorgen 28 augustus, wordt verzorgd door immunologe Hermelijn Smits. Op aansprekende wijze vertelt zij hoe we het menselijk afweersysteem kunnen trainen om zo kinderastma te voorkomen.
Iedereen met een computer, tablet of smartphone kan vanuit de eigen woonkamer deelnemen. Het webinar is kosteloos te volgen én ook achteraf terug te kijken.

Vooral de eerste duizend dagen na de geboorte van een kind zijn heel belangrijk voor ontwikkeling van het immuunsysteem. Wat er in die eerste 3 jaar van een mensenleven gebeurt, is van grote invloed op de gezondheid in latere levensfasen. In die eerste jaren kan ons natuurlijk afweersysteem nog ‘opgevoed’ worden zodat het niet overdreven reageert op onschadelijke prikkels zoals pollen of huisstofmijt. Boerderijstof kan daarbij een grote rol spelen, aldus Hermelijn Smits. ‘Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die opgroeien op kleinschalige boerderijen aantoonbaar minder astma en allergieën ontwikkelen. Door het inademen van boerderijstof wordt hun immuunsysteem al op jonge leeftijd getraind. Die kennis willen we graag inzetten om ook kinderen die opgroeien in de stad te beschermen tegen astma.’

Astma en allergieën voorkomen door het immuunsysteem te trainen
dr. Hermelijn Smits | Leids Universitair Medisch Centrum
vrijdag 28 augustus 2020 | 11.00-12.00 uur
Aanmelden via https://www.longfonds.nl/webinar

 

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.