Lees voor
Algemeen | 3 sep 2021

Speciale aandacht voor ernstig astma op bijeenkomst voor mensen met een zeldzame longziekte

Op zaterdag 9 oktober a.s. is er een online bijeenkomst speciaal voor mensen met een bijzondere longziekte genaamd ‘Bijzonder en niet alleen.
nieuwsfoto

Op zaterdag 9 oktober a.s. is er een online bijeenkomst speciaal voor mensen met een bijzondere longziekte genaamd ‘Bijzonder en niet alleen. Aanmelding voor dit evenement staat open.

Een zeldzame longziekte brengt dagelijks uitdagingen met zich mee. Met deze bijeenkomst ondersteunen we elkaar hierin. Dat doen we op zaterdag 9 oktober 2021 online van 10.30 tot 13.00 uur.

Er zijn ook vijf sessies van een uur voor een specifieke thema’s. Eén sessie is speciaal voor mensen met ernstig astma. Spreker is Linda Brandjes, Longverpleegkundig Specialist in het Zaans Medisch centrum.

In de sessie ‘ernstig astma’ gaan we dieper in op de verschillende type astma. Welke type astma heb jij? En wat voor een behandelingen zijn er mogelijk? Wat is een behandeling met Biologicals? Voor welk type astma zijn de Biologicals geschikt?
Heb jij deze vragen ook? Dan krijg je je antwoorden in de sessie ernstig astma.
Ook is er voldoende ruimte om zelf vragen te stellen aan de spreker.
Meer lezen over de sprekers en het programma kan hier.

Deelnemen
Deelname is gratis. Ook naasten van mensen met een zeldzame longziekten zijn welkom.

Heb je van tevoren al een vraag voor een van de sprekers? Laat het weten bij je aanmelding, dan zorgen wij ervoor dat je vraag bij de spreker belandt.

Aanmelden doe je hier

Het evenement Bijzonder en niet alleen is een samenwerking van astmaVereniging Nederland en Davos (VND), de longfibrosepatiëntenvereniging en Longfonds. In de week na 9 oktober worden de presentaties en sessies ook online aangeboden. Terugkijken is dus mogelijk.

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.