Lees voor
Algemeen | 10 aug 2022

Sylvia onderweg naar acceptatie

Vanaf mijn jeugd heb ik al klachten van benauwdheid en hoesten tot stikkens aan toe. Mijn moeder vond dit vreselijk eng en zat daarom wekelijks...
nieuwsfoto

Toen ik rond mijn 30e bij de longarts kwam te werken en ik zo vreselijk benauwd was zocht de longarts in de wachtkamer wie het zo benauwd had, tot hij erachter kwam dat het zijn eigen assistente was. Hij zei neem even pufje….. Euh… dat heb ik niet. Hij gaf als antwoord: als jij geen astma hebt dan ben ik geen longarts. Kom maar even mee, ik kreeg pufjes, met een snelwerkende luchtwegverwijder, wat een verademing, ik wist niet wat mij overkwam. Onderzoeken volgden. Milde astma was een feit. Na een aantal jaren had ik het goed onder controle en kon ik werken, had ik een sociaal leven en kon veel sporten. Halve marathons werden een feit!

Wil je haar hele verhaal lezen lees dan hier verder!

 

Astma test en AAP Astma Actie Plan

Een Astma Actieplan (kort geschreven AAP) is een persoonlijk stappenplan, waarin staat hoe een verergering van de astmaklachten herkend kan worden en wat iemand er zelf aan kan doen.

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.