Lees voor
Algemeen | 20 jan 2024

Wat weten leerlingen over vapen?

Scholieren worden dagelijks geconfronteerd met de verleiding van vapen. Het lijkt voor sommigen onschuldig, maar alles wijst erop dat vapen net zo schadelijk is als...
nieuwsfoto

Wat weten leerlingen over vapen?

Scholieren worden dagelijks geconfronteerd met de verleiding van vapen. Het lijkt voor sommigen onschuldig, maar alles wijst erop dat vapen net zo schadelijk is als roken en zelfs nóg verslavender. Er is een gratis lespakket beschikbaar waarmee scholen hun leerlingen bewust kunnen maken van de risico’s en gevolgen van vapen.

Vapen: hoe vrij is je keuze als je verslaafd bent?

Wist je dat vapen net zo verslavend is als cocaïne en heroïne? En dat je van het oproken van één vape al verslaafd kunt raken? En wist je dat 2 op de 3 jongeren die vapen uiteindelijk gaat roken?

Jongeren komen gemakkelijk in aanraking met vapen. Om sterk genoeg in je schoenen te staan om née te zeggen tegen vapen, is het belangrijk dat je de harde feiten over vapen kent, snapt wat de rol van de tabaksindustrie is en begrijpt wat nicotine-verslaving met je doet.

We weten nog lang niet alles over de effecten van vapen, maar alles dat we weten laat zien dat vapen zeer schadelijk is voor de mentale en fysieke gezondheid, zowel op korte als lange termijn.

Het interactieve lespakket gaat in op al deze factoren, en is ontworpen om direct met leerlingen aan de slag te gaan. Het biedt hen de kans om de juiste keuze te maken als het nog kan: er niet aan beginnen.

Via Vapen. Jouw keuze. (vapenjouwkeuze.nl) kunnen scholen dit interactieve lespakket downloaden en ook meer informatie over Vapen vinden.

Laatste nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over (leven met) astma en onze vereniging. Wekelijks plaatsen wij hier nieuwe items!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.