Frank Weller (de heer F.R. Weller)

Voorzitter astmaVereniging Nederland en Davos sinds 20 juni 2015

Frank Weller: “Ik ben sedert 1991 longarts. Tot 2001 was ik werkzaam in het AMC in Amsterdam. Tussen 2001 en 2009 was ik directeur van het Nederlands Astmacentrum Davos (NAD) en astmacentrum Heideheuvel. Sedert 2008 ben ik werkzaam als longarts in Leiderdorp, Leiden en Alphen aan de Rijn (in het Alrijne ziekenhuis). Ik ben getrouwd, heb 2 zoons en sedert 2022 een kleinzoon! In mijn vrije tijd wandel ik veel. In de zomer ben ik vaak te vinden in mijn zeilboot en in de winter op de ski’s. Ik geniet zeer van klassieke muziek, liefst in het Concertgebouw in Amsterdam.”

Ik kom op adem… “in mijn zeilboot en wandelend of skiënd in de bergen.”

Aandachtsgebied

Strategie en medische zaken

Frank Weller: “De astmaVereniging Nederland en Davos (VND) is betrokken bij tal van zorginhoudelijke projecten. Vaak in samenwerking met Long Alliantie Nederland, Longfonds of andere organisaties. Het is belangrijk dat de VND betrokken is en blijft bij het ontwikkelen van richtlijnen en zorgpaden voor mensen met astma. Daarbij moet de vereniging de ontwikkelingen in de astmazorg niet alleen volgen, maar is het ook haar taak haar achterban te informeren over vernieuwingen en of veranderingen in die zorg voor mensen met (ernstig) astma.

Taken en verantwoordelijkheden die hieruit voortkomen zijn onder andere het leggen en onderhouden van contacten. Bijvoorbeeld met Long Alliantie Nederland, Longfonds en andere organisaties in de astmawereld. Daarnaast zijn ook de contacten met Stichting Fonds Nederlands Sanatorium te Davos en met andere longrevalidatiecentra in Nederland en Davos belangrijk.”

Waarom bestuurslid bij astmaVereniging Nederland en Davos?

Frank Weller: “Al sinds mijn studententijd ben ik betrokken bij de zorg van mensen met astma. Nu ik wat ouder wordt, merk ik dat de mens achter/met de ziekte toenemend belangrijk en interessant voor me wordt. Dat ik mensen kan helpen uit de slachtofferrol te komen en in de regiestoel plaats te nemen, maakt mijn werk als voorzitter bij de VND de moeite waard. Waardevol vind ik ook het zien en merken dat de VND voor zoveel mensen met (ernstig) astma van betekenis is. Dat mensen (h)erkenning vinden in de animatiefilms en vlogs. Dat de VND informatie verstrekt over onderwerpen in de astmazorg waar mensen met astma behoefte aan hebben. En tevens dat de VND door middel van producten zoals de Astma Test, het persoonlijk Astma Actieplan en de informatiekaarten de doelgroep tools in handen geeft om tot een betere astma controle te komen. Daarnaast geeft het enthousiasme van de vrijwilligers veel energie.”

De astmazorg in de toekomst

Frank Weller: “Wat ik wens voor de toekomst van de astmazorg is verdere verbreding en verbetering van de medicamenteuze behandeling en verdere emancipatie van de mensen met astma.

Barend de Graaff

Secretaris

Barend de Graaff is onze secretaris. Vanuit zijn achtergrond als bedrijfsjurist, kijkt hij kritisch en met een juridische blik naar de manier waarop de VND als organisatie functioneert. Op die manier draagt hij bij aan de professionaliteit van onze vereniging.

Lees meer

Margret Smits

Penningmeester

Margret Smits, onze penningmeester, is werkzaam in de financiële wereld. Met haar kennis en ervaring zorgt ze ervoor dat de financiën van de VND op orde zijn, zodat we diverse activiteiten kunnen organiseren voor onze leden en mensen met astma.

Lees meer

Ineke van Dijk-Hoen

Vicevoorzitter

Ineke van Dijk-Hoen is vicevoorzitter en heeft als aandachtsgebieden medische zaken en belangenbehartiging van de mens met (ernstig) astma. Haar kennis en ervaring zet ze in om bij te dragen aan de kwaliteit van leven van mensen met (ernstig) astma.

Lees meer

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma.